závěť

Na dušičky stoupá zájem o závěti. Pozor, pokud ji sepisujete doma

Na začátku listopadu, kdy si lidé připomínají své blízké zesnulé, přichází do notářských kanceláří zvýšený počet zájemců o sepsání závětí. V posledních letech zájem o závěti roste obecně. Letos notáři pravděpodobně sepíší přes 20.000 závětí, což bude dlouhodobě nejvyšší počet, informovala dnes ČTK Notářské komora.
Ilustrační foto

Chcete v závěti něco odkázat charitě? Do 12. října bude notář zdarma

Praha - Za odkázání svého majetku na dobročinnost budou moct zájemci v Česku od čtvrtka do 12. října získat zpět notářský poplatek. Platbu ve výši 1800 korun bez daně z přidané hodnoty za sepsání testamentu za ně převezme koalice Za snadné dárcovství, která letos toto období vyhlásila Měsícem dobročinné závěti. Učinila tak při příležitosti Mezinárodního dne závětí, jenž každoročně připadá na 13. září. Novinářům to dnes řekl předseda koalice Jan Gregor.

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 55 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy