Zbigniew Tadeusz Ziobro

Věra Jourová

Jourová navštívila Polsko. Situace je tam prý znepokojující

Kampaň vedená proti soudcům v Polsku je znepokojující, justice nemá podmínky potřebné k práci. Evropská komise (EK) chce vést s polskou vládou dialog, má však také nástroje, jak polským soudcům pomoci. Během své dnešní návštěvy Varšavy to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, která se zabývá stavem právního státu v Polsku, s nímž EK dlouhodobě není spokojena.
Zbigniew Tadeusz Ziobro

Polský drogový boss si objednal atentát na ministra, měl být spáchán pěti způsoby

Polský obchodník se syntetickými drogami, který se v současnosti skrývá, si údajně objednal vraždu ministra spravedlnosti Zbigniewa Ziobra. Informuje o tom list Rzeczpospolita. Považoval ho za překážku ve svém nelegálním podnikání. Případ vyšetřuje oddělení pro organizovaný zločin a korupci prokuratury ve Vratislavi, které požádalo soud o vydání evropského zatykače na obchodníka drogami Jana Krzysztofa S.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 15 minutami

před 25 minutami

před 45 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 58 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy