Žen Čeng-fej (Huawei)

Žen Čeng-fej (vlevo)

Šéf Huawei nečeká, že Američané zmírní vývozní omezení

Zakladatel čínské technologické společnosti Huawei Žen Čeng-fej neočekává, že Spojené státy zmírní vývozní omezení, která jsou namířena proti firmě. Zdůvodňuje to současným politickým klimatem ve Washingtonu. V rozhovoru s agenturou AP ale vyjádřil přesvědčení, že se firmě podaří situaci překonat díky tomu, že vyvíjí vlastní technologie.
Žen Čeng-fej (vlevo)

Zdrcující zásah od USA. Tržby Huawei výrazně zaostanou za očekáváním

Tržby čínského výrobce telekomunikačních zařízení Huawei, který čelí obchodním restrikcím ze strany Spojených států, budou v letošním a příštím roce o 30 miliard dolarů (683 miliard Kč) nižší, než se předpokládalo. Uvedl to dnes podle agentury AP zakladatel podniku Žen Čeng-fej. Potvrdil rovněž, že restrikce mají velmi negativní dopad na odbyt chytrých telefonů Huawei v zahraničí. Svou firmu přirovnal k těžce poškozenému letadlu.
Žen Čeng-fej (vlevo)

USA nás nedokážou rozdrtit, vzkázal zakladatel Huawei

Zakladatel čínské telekomunikační firmy Huawei Žen Čeng-fej řekl britské televizní a rozhlasové stanici BBC, že zatčení své dcery, finanční ředitelky Huawei Meng Wan-čou pokládá za politicky motivované. "Zaprvé mám námitky proti tomu, co USA udělaly. Tento typ politicky motivovaného počínání je nepřijatelný," řekl Žen Čeng-fej. Kritizoval tlak Spojených států, zdůraznil však, že USA nejsou s to jeho firmu zničit.
Žen Čeng-fej (vlevo)

Huawei se snaží zlepšit svou pověst, spustil rozsáhlou mediální kampaň

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei spustil rozsáhlou mediální kampaň, aby si zlepšil pověst v době obav, že by čínská vláda mohla využívat jeho produkty ke špionáži. Do kampaně se zapojil i zakladatel a generální ředitel podniku Žen Čeng-fej, který se dosud vyjadřoval v médiích jen velmi zřídka. Informují o tom dnes agentura Reuters a server CNBC.
Žen Čeng-fej (vlevo)

Huawei během pěti let zdvojnásobí tržby, avizuje zakladatel firmy

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei během příštích pěti let pravděpodobně zdvojnásobí své tržby, protože problémy, se kterými se v současnosti potýká, nebudou mít velký dopad na jeho podnikatelské aktivity. Uvedl to podle listu China Daily zakladatel podniku Žen Čeng-fej.
Žen Čeng-fej (vlevo)

Zakladatel firmy Huawei prolomil mlčení. Rázně odmítá obvinění ze špionáže

Zakladatel čínské společnosti Huawei Žen Čeng-fej dnes poprvé po několika letech promluvil se zahraničními médii a odmítl přitom obvinění Západu, že se jeho firma podílí na čínské špionáži. Informovala o tom agentura Bloomberg. Podle agentury AP při setkání se zahraničními novináři Žen prohlásil, že případné žádosti čínské vlády o předání důvěrných informací o zahraničních zákaznících by firma Huawei odmítla.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy