Zlatý glóbus

Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.
Zeleninový salát

Na Zlatých globech budou jídla jen rostlinného původu, organizátoři tak chtějí upozornit na klimatické změny

Na nedělním večírku pořádaném při příležitosti předávání filmových cen Zlatý glóbus se tentokrát budou podávat pokrmy výhradně rostlinného původu. Oznámila to Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), která ocenění uděluje. Chce, aby se lidé zamysleli nad tím, jaké dopady na životní prostředí má spotřeba potravin a související odpady.
Při udělování Zlatých glóbů byl jako první oceněn Michael Douglas

Zlatý glóbus 2019: Nejvíc cen získala road-movie Green Book, došlo i na překvapení večera

Nejvíce Zlatých glóbů si z ceremoniálu 76. ročníku těchto amerických filmových cen odnesla v noci na dnešek road-movie Green Book. Snímek o afroamerickém jazzovém pianistovi získal ocenění ve třech kategoriích, včetně nejlepšího filmu žánru komedie nebo muzikál. Nejlepším filmem v kategorii drama se stal životopisný snímek Bohemian Rhapsody o zpěvákovi skupiny Queen Freddiem Mercurym. Za něj si odnesl i cenu pro nejlepšího herce Rami Malek, představitel Mercuryho.
Předávání Zlatých glóbů

Zlatým glóbům vévodily Tři billboardy a Sedmilhářky. Přehled držitelů cen za rok 2017

Los Angeles - Filmovým cenám Zlatý glóbus vévodily v neděli v Los Angeles snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem režiséra Martina McDonagha a miniseriál Sedmilhářky, oba získaly čtyři trofeje. Tři billboardy kousek za Ebbingem o boji matky za spravedlnost po znásilnění a vraždě dcery byly vyhlášeny nejlepším dramatem, bodovaly i v dalších hlavních kategoriích.
film La La Land je nepodbízivou romantickou poezií

Filmové ceny Zlatý glóbus ovládl La La Land, Streepová zpucovala Trumpa

Los Angeles - Letošní udílení filmových a televizních cen Zlatý glóbus se točilo kolem snímku La La Land. Tento romantický muzikál proměnil všech svých sedm nominací. Ocenění za celoživotní dílo převzala herečka Meryl Streepová, která už získala rekordních 30 nominací na Zlatý glóbus.
Předávání Zlatých glóbů

Příběh procesu s O. J. Simpsonem, mládí královny Alžběty, Dr. House obchodující se zbraněmi – ke komu se přikutálí nejvíce televizních Zlatých glóbů?

Hollywood – Zlaté glóby neoceňují pouze nejlepší filmové počiny roku. Zaměřují se také na televizní produkci. A vzhledem k tomu, že kvalita děl vyprodukovaných v tomto odvětví zábavního průmyslu stoupá a filmy se kolikrát musí před lecjakou minisérií nebo seriálem pořádně stydět, je to tak správně.
Předávání Zlatých glóbů

Deadpool filmem roku? Zlaté glóby 2017 odhalily své nominace

Hollywood – Druhé nejprestižnější ocenění ve světě filmu ztrácelo v posledních letech na svém lesku a užívalo si spíše negativní pozornosti. Jen vloni bylo kritizováno například za pochybné zařazení sci-fi Marťan mezi komedie, obecné upřednostňování lesku před kvalitou, výběr nevybíravého komika Rickyho Gervaise jako průvodce večerem, trend pokládat na červeném koberci herečkám, na rozdíl od jejich mužských kolegů, dotazy týkající se převážně jejich garderóby (twitterový „hashtag“ #AskHerMore komičky Amy Pohler na krátký okamžik přerostl až ve hnutí), či celkové pojetí Glóbů jako chabé záminky pro celebrity opít se a zviditelnit.
Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.

Hudba Ennia Morriconeho k filmu Quentina Tarantina Osm hrozných, kterou nahrál Český národní symfonických orchestr, získala Zlatý glóbus

Los Angeles - Skladatel Ennio Morricone obdržel 3. Zlatý glóbus za hudbu k filmu Osm hrozných, kterou nahrál v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem. Ocenění na ceremoniálu 73. Golden Globes v Los Angeles jménem Morriconeho převzal režisér snímku, Quentin Tarantino. "Je to můj nejoblíbenější skladatel. A když říkám oblíbený, nemyslím tím zdejší skladatele filmové hudby, ale Mozarta nebo Beethovena," uvedl Tarantino v děkovné řeči.
Předávání Zlatých glóbů

V Los Angeles byly rozdány Zlaté glóby

Los Angeles - Na slavnostním galavečeru v Los Angeles byly rozdány Zlaté glóby, prestižní filmová ocenění udělovaná sdružením zahraničních novinářů v Hollywoodu.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ANO vyzvalo vládu, aby zveřejnila částku, kterou Česko přispěje na nákup munice pro Ukrajinu

Opoziční hnutí ANO vyzvalo vládu, aby alespoň v hrubých obrysech zveřejnila částku, kterou Česká republika přispěje na nákup munice pro Ukrajinu zemím mimo Evropskou unii. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy