Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra)

Zuzana Majerová Zahradníková (ODS)

Majerová Zahradníková: Trikolóra chce hájit "normální svět"

Hnutí Trikolóra vzniklo z potřeby ustavit v České republice hodnověrný politický subjekt, který bude hájit tzv. "normální svět". Na ideové konferenci hnutí to dnes uvedla jeho místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková, která stranu po odchodu předsedy Václava Klause mladšího povede do sněmovních voleb. Hnutí bude na podzim kandidovat spolu se Soukromníky a Svobodnými.
Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Svoboda a přímá demokracie, ilustrační foto

SPD chce vyvolat schůzi Sněmovny ke zrušení nouzového stavu

Opoziční hnutí SPD se pokusí shromáždit podpisy pro svolání mimořádné schůze Sněmovny ke zrušení nově vyhlášeného nouzového stavu. Na dotaz ČTK to dnes sdělil předseda hnutí Tomio Okamura. Jinou iniciativu oznámil nezařazený poslanec Lubomír Volný. Bude chtít, aby se návrh na zrušení nouzového stavu dostal na program některé ze schůzi, které se plánují na tento týden.
Zuzana Majerová Zahradníková se členy skupiny Ortel

Poslankyně Trikolóry se vyfotila s kapelou Ortel. Platí svoboda slova, hájí se

Hnutí Trikolóra, které založil syn bývalého českého prezidenta Václava Klause, řeší nový skandál. Jeho členka a bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková se neváhala veřejně prezentovat s členy kontroverzní kapely Ortel známé pro své xenofobní texty. Na svojí obhajobu uvedla, že platí svoboda slova a že šlo pouze o charitativní koncert.
Ivan Bartoš

Většina opozice kritizuje volbu nových členů Rady ČT: Černý den pro svobodu mediálního prostředí

Poslanci ODS považují výsledek dnešní volby členů Rady České televize (ČT) za ohrožení svobody a nezávislosti fungování veřejnoprávního média. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše je volba výsledkem nedůstojného politického handlu. Místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík považuje volbu za alarmující a za ohrožení nezávislosti jednoho ze stěžejních pilířů demokracie. TOP 09 hovořila o černém dni pro svobodu českého mediálního prostředí a ČT jako takovou.
Daně, ilustrační fotografie

Zaměstnanci nad 60 let by neměli platit daně, navrhuje Trikolóra

Zaměstnanci starší 60 let by neměli odvádět ze své mzdy daň z příjmu. Podmínkou by bylo, že aspoň 35 let odváděli sociální pojištění. Úlevu navrhli v daňové novele poslanci Trikolóry Václav Klaus a Zuzana Majerová Zahradníková. Zaměstnavatelé by za tyto zaměstnance navíc neodváděli zdravotní pojištění, povinnost by podle novely přešla na stát.
Tomio Okamura

Šabatová se zlobí. Prověřila desetitisíce stížností. mluví se ale jen o Romech a muslimských šátcích

Kancelář veřejného ochránce práv prověřila desetitisíce stížností, paradoxně se však mluví jen o šátcích a pronájmech bytů Romům, zhodnotila dnes před poslanci své působení v čele úřadu končící ombudsmanka Anna Šabatová. Při projednávání zprávy o činnosti kanceláře za předloňský rok se také vyjádřila k nadcházející sněmovní volbě nového veřejného ochránce práv.
Jaroslav Foldyna /ČSSD/

Poslanci v čele s Foldynou si stěžují na cenzuru internetu. USA mají zakročit

Skupina poslanců za účasti Jaroslava Foldyny (ČSSD) a Zuzany Zahradníkové (Trikolóra) dnes zveřejnila dopis, v němž vyzývá americké kongresmany, aby zamezili cenzuře na internetu. Reagují tak na iniciativu poslanců sedmi politických stran, kteří americké zákonodárce vybídli k tlaku na velké technologické firmy provozující sociální sítě, jež podle nich mají vliv na šíření lží a dezinformací.
Vojtěch Pikal (Piráti)

Komedie při interpelacích: Babiš nemluvil k tématu, pirát ho vypnul

Předsedající Sněmovny Vojtěch Pikal (Piráti) dočasně vypnul při dnešních interpelacích premiérovi Andreji Babišovi (ANO) mikrofon. Důvodem bylo to, že Babiš mluvil o auditu Evropské komise k jeho údajnému střetu zájmů místo o svém postoji k Istanbulské úmluvě, na který byl dotazován. Pikal před tím ministerského předsedu několikrát vyzýval, aby se držel tématu. Interpelující poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra) ale následně místopředsedovi dolní komory vytkla, že měl vynucovat odpověď od premiéra důsledněji.
Václav Klaus ml.

Klausova Trikolóra představila program, má ho pochopit i poštmistrová

Hnutí Trikolora chce ve svém programu osvobodit rodiny s více než třemi dětmi od daní, zjednodušit systém dotací nebo zrušit ministerstvo pro místní rozvoj. Plánuje také zvýšit maximální povolenou rychlost na dálnicích i vybraných silnicích, odmítá naopak posílit nezávislost státních zástupců.
Václav Moravec

V Trikolóře se zlobí, doběhli je gymnazisté a Moravec

Známý moderátor politických debat České televize Václav Moravec besedoval se studenty pražského gymnázia Na Zlatance o dnešním mediálním světě. To popudilo hnutí Trikoóra Václava Klause ml. jelikož si od studentů neodnesli líbivé vysvědčení.
Václav Klaus ml.

Pirk o Trikolóru Klause ml. nestojí, přeběhlíci z ANO by se našli

Kardiochirurg Jan Pirk odmítl podpořit novou politickou stranu Václava Klause ml. Trikolóra. O dalších jménech, které by se ke straně mohly přidat se začíná spekulovat. Zatím má strana dva poslance, samotného Klause ml. a Zuzanu Majerovou zahradníkovou (oba zvoleni za ODS).
Václav Klaus ml.

Nearabská EU, konzervativní hodnoty. Klaus mladší představil pilíře své strany

Nová politická strana Václava Klause mladšího Trikolóra - hnutí občanů chce hájit konzervativní hodnoty, zdravý rozum a pracující lidi. Normální je pracovat, nikoli čerpat, řekl Klaus. Subjekt představil v zaplněném sále kongresového centra Erbia v Praze, akci moderoval herec Marek Vašut. Členkou přípravného výboru strany je také další bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková.

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

před 2 hodinami

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy