Politika

Související články:

Vesnice záhadně zbohatla! Starosta to neumí vysvětlit

Vesnice záhadně zbohatla! Starosta to neumí vysvětlit

Sedlečko - Vesnice Sedlečko na Táborsku se stovkou obyvatel záhadně zbohatla a stala se za rok 2009 po Modravě druhou nejbohatší obcí v zemi. Starosta Vlastimil Bočánek (ODS) však původ peněz neumí vysvětlit a hospodaření v obci prověřuje policie, uvádí v neděli server idnes.cz.
Předseda vlády Petr Nečas (ODS)

Koordinační roli Radek John zvládne, řekl Nečas v Partii

Praha - Premiér Petr Nečas (ODS) věří, že Radek John (VV) zvládne svou roli ve vládním výboru pro boj s korupcí. Podle něj je užitečné, aby ten, kdo má na starosti koordinaci protikorupční strategie, nebyl i členem ministerstva, kterého se tato strategie týká, uvedl v nedělním pořadu televize Prima Partie.
Volby

Volby v Krupce dopadly stejně. Opět se kupčilo s hlasy!

Krupka - Sdružení ČSNS a nezávislí kandidáti Šance pro město je vítězem opakovaného hlasování v komunálních volbách v Krupce na Teplicku. Z výsledků, které v noci na neděli zveřejnil Český statistický úřad, vyplývá, že v novém zastupitelstvu obsadí pět mandátů.
Paroubek o Vondrovi: Ulejvák s politickou nemocí

Paroubek o Vondrovi: Ulejvák s politickou nemocí

Praha – Ministr vnitra Alexandr Vondra je už několik dní v nemocnici s problémy se zády. Bulváru ale neunikl. Nachytal ho, jak se prochází po areálu nemocnice, přestože se nemohl dostavit na mimořádnou schůzi v parlamentu.
Hájek, Petr

Hájek urazil Obamu. Američané žádají omluvu!

Praha/Washington – Prezident Klaus má podle Ústavy reprezentovat Českou republiku navenek. Měl by se ale zamyslet, ve kterém světle se nás snaží proslavit. Chilské péro následují výroky pana Hájka. Američanům ovšem v případě vicekancléře prezidenta do smíchu nebylo. Informuje iHNed.cz.
Ilustrační fotografie

Volby v Krupce opět provází podezření z korupce

Krupka - Podezření z nakupování hlasů se v sobotu odpoledne objevilo během opakovaného hlasování komunálních voleb v Krupce na Teplicku. Agentuře Mediafax to řekl Pavel Horák z Věcí veřejných, pracovník zdejší radnice.
Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Schwarzenberg: Hájkovy výroky urazily spojence

Praha - Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP09) je pobouřený jednáním Petra Hájka, prezidentova vicekancléře. Jeho jednání ohledně smrti Usámy bin Ladina vycházejí ze smyšlených spikleneckých teorií a urazily spojence a hlavu spřáteleného státu, uvedl ministr v sobotním tiskovém prohlášení.
Radikální komunisté chtějí znárodňovat

Radikální komunisté chtějí znárodňovat

Praha - Revoluce, znárodňování, zavedení lidové demokracie, umlčení kritiků, pokus zrušit NATO. Takové teze prosazují radikální komunisté sdružení v Marxisticko-leninském odborném klubu v návrhu Minimálního programu KSČM, který má Právo k dispozici. Píše o tom sobotní Právo.
Ilustrační fotografie

Jandák prezidentem ČR? Ano, ale přímou volbou

Praha - Pokud by Parlamentem a Senátem prošla přímá volba prezidenta republiky, nevylučuje kromě expremiéra Miloše Zemana (SPO-Z) možnou kandidaturu ani exministr kultury a poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD). Jak v pátek agentuře Mediafax řekl, pokud by mu to bylo nabídnuto, přemýšlel by o tom.
Poslanec Jeroným Tejc (ČSSD)

Koalice tlačí sněmovnou zákony, a sama jim nerozumí

Praha - Poslanecká sněmovna byla v uplynulém týdnu třikrát svědkem toho, jak vládní koalice díky své většině prohlasovala zákony, kterým sama ani nerozumí. V pátek to řekl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc a dodal, že přitom vláda před volbami slibovala pravý opak.

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy