Politika

Související články:

Radek John (VV), ministr vnitra

Moroz: Nepředstavuji bezpečnostní riziko

Praha - Nový náměstek ministra vnitra Michal Moroz nastoupí na vnitro, popřel, že by byl bezpečnostním rizikem. Současně odmítl, že je "mužem Víta Bárty", bývalého majitele bezpečnostní agentury ABL a současného minstra dopravy za VV, podle Moroze byli naopak konkurenty, uvedl v rozhovoru pro časopis Euro.
Ilustrační fotografie

Zastupitel ODS z Jesenice řídil a nadýchal 1,5 promile

Praha - Policisté v úterý nad ránem zadrželi na pražském Václavském náměstí zastupitele z Jesenice u Prahy a člena oblastní rady ODS Praha-západ Milana Partíka, dechová zkouška prokázala, že řídil opilý. Informaci přinesl v úterý server Aktuálně.cz.
Nečas nabídl Maďarsku letouny L 159

Nečas nabídl Maďarsku letouny L 159

Budapešť - Premiér Petr Nečas (ODS) nabídl svému maďarskému protějšku Viktoru Orbánovi české letouny L 159 k výcviku maďarských pilotů. Kromě toho v úterý Nečas s Orbánem na první bilaterální schůzce po summitu V4 jednali i o energetické bezpečnosti.
Nejvyšší volební potenciál má TOP 09

Nejvyšší volební potenciál má TOP 09

Praha - V podzimních volbách budou největšími politickými soupeři ČSSD a TOP 09, zjistil průzkum Factum Invenio, zveřejněný v úterý. Nejvyšší volební potenciál má podle průzkumu strana TOP 09.
ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Schwarzenberg: ČR se bude podílet na obnově Afghánistánu

Praha - Česká republika se bude podílet v rámci misí EU a NATO na obnově Afghánistánu, řekl v úterý ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP 09) během mezinárodní konference v Kábulu. Jejím tématem byla současná situace a budoucnost země.
ODS chce ekologickou a nekuřáckou sněmovnu

ODS chce ekologickou a nekuřáckou sněmovnu

Praha - Zavést třídění odpadu, zákaz kouření v celé budově či vše elektronicky propojit jsou návrhy poslance Borise Šťastného (ODS) pro zlepšení práce Poslanecké sněmovny. Komunisté zase chtějí vyčlenit jednu z restaurací v komplexu dolní parlamentní komory pro setkávání s novináři.
Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Sobotka odmítá nátlak ABL, omlouvat se jí nehodlá

Praha - Statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka se nehodlá omlouvat za svá vyjádření o propojení mezi ministerstvy s bezpečnostní agenturou ABL, oznámil v úterý médiím. Upozorňovat na případná korupční rizika je totiž podle strany povinností opozice.
Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Pokud se Sobotka neomluví, ABL ho zažaluje

Praha - Představenstvo bezpečnostní agentury ABL v úterý poslalo úřadujícímu předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi dopis, v němž ho žádá, aby se omluvil za své výroky o prorůstání ABL do vedení ministerstev. V opačném případě ho firma chce zažalovat.
Lubomír Zaorálek (ČSSD)

Zaorálek: Prezident má pravomoci, jako kdyby byl z Boží vůle monarcha

Praha - Změna ústavy v oblasti pravomocí a volby prezidenta, kterou navrhuje Česká strana sociálně demokratická (ČSSD), kromě přímé volby obsahuje i změnu pravomocí hlavy státu. Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek v pondělí sdělil, že současné pravomoce prezidenta jsou přehnané.
Veseckou jsem měl odvolat už dříve, lituje Pospíšil

Veseckou jsem měl odvolat už dříve, lituje Pospíšil

Praha - Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká měla opustit svůj post už za vlády Mirka Topolánka. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který stejnou funkci zastával i v Topolánkově vládě.
Milan Urban (ČSSD)

Milan Urban se oženil se svou asistentkou

Praha - Místopředseda sociální demokracie a stínový ministr průmyslu a obchodu Milan Urban se o víkendu oženil. Ve Zbraslavicích na Kutnohorsku si vzal svou asistentku z Poslanecké sněmovny Helenu Židkovou, potvrdil Mediafaxu zdroj ze zbraslavické radnice.
Jiří Pospíšil (ODS)

Pospíšil připravil novelu proti brutálním dětským pachatelům

Praha - Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) připravil novelu zákona, která umožní ukládat pachatelům mladším patnácti let ochranné léčení i po dosažení plnoletosti. Mediafax o tom informovala Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti.
Karel Schwarzenberg (TOP 09)

Schwarzenberg jede do Německa přesvědčovat o dobrých vztazích

Praha - Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP09) v pondělí odpoledne odjel na pracovní návštěvu Německa, kde se setká se svým protějškem Guidem Westerwellem. Hlavním tématem bude vzájemná spolupráce obou zemí, uvedl prozatímní mluvčí ministerstva zahraničí ČR Jiří Beneš.
Ilustrační fotografie

VV jsme volili jako "nejmenší zlo", říká 40 procent voličů

Praha - Voliči Věcí veřejných mají ke své straně poměrně slabý vztah, plné dvě pětiny (40 %) ji volily pouze jako "nejmenší zlo". Podobně je na tom TOP 09, kterou ze stejného důvodu volilo 27 % voličů, stojí v pondělí zveřejněném průzkumu společnosti STEM.

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 8 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

Saharský prach bude od víkendu nad ČR. Může ovlivnit sobotní maxima

Zítra začínají Velikonoce, které má podle předpovědi doprovázet velmi teplé počasí pro přelom března a dubna. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ale dnes upozornil, že odhad sobotní maximální teploty nemusí být stoprocentně přesný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy