Politika

Související články:

Zdeněk Škromach

Škromach obvinil Mádla a Issovou za podněcování mezigenerační nenávisti

Praha - Místopředseda ČSSD a stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach kritizoval ve středu Marthu Issovou a Jiřího Mádla za jejich předvolební klip Přemluv bábu, přemluv dědu, v němž vyzývají mladé lidi k aktivnímu odporu proti levici. Klip podle nich podněcuje mezigenerační nenávist.
Ilustrační fotografie

ČSSD chce financovat kulturu také mecenášstvím

Praha - Daňové asignace, zrušení stropu na sociálním pojištění, využití památkových objektů ve vlastnictví státu nebo zákon o mecenášství, to jsou jen některé z návrhů, kterými jednotlivé strany chtějí financovat kulturu v Česku.
Ilustrační fotografie

Policie se zabývá nelegálním výlepem plakátů ČSSD

Hvozdná - Během jediné noci se v obci Hvozdná na Zlínsku objevily stovky plakátů ČSSD na místech, kde výlep nebyl povolen. Policejní mluvčí Jana Bartíková agentuře Mediafax řekla, že zatím se věc řeší jako přestupek.
Jediná ODS odmítá hlubší integraci Evropské unie

Jediná ODS odmítá hlubší integraci Evropské unie

Praha - ODS je zásadně proti dalšímu prohlubování integrace Evropské unie. Ostatní strany, jimž průzkumy stranických preferencí dávají šanci po květnových volbách obsadit křesla v Poslanecké sněmovně, prohlubování integrace EU vítají, shodně ovšem kladou důraz na uplatňování principu subsidiarity.
Ilustrační fotografie

Češi budou letos moci volit na 110 místech v zahraničí

Praha - Čeští voliči budou moci letos volit v zahraničí na 110 místech. Možnost zaregistrovat se na zastupitelských úřadech k volbám do Poslanecké sněmovny mají do středy, pak se zvláštní seznamy voličů uzavřou a zastupitelské úřady je předají ministerstvu zahraničních věcí (MZV).
Parodie

VIDEO: Zelenkův klip už má drsnou parodii: video "Zabij bábu"

Praha - Českem koluje další parodie na volební klip "Přemluv bábu a dědu, aby nevolili levici". Nový klip na serveru Youtube se jmenuje "Zabij bábu" a jeho protagonisté, Janek Rubeš a Čeněk Stýblo, tvrdí, že přemlouvání nemá smysl a nejlepší je se seniora rovnou "zbavit".
Cyril Svoboda

KDU-ČSL: Zabavení auta za překročení rychlosti o 40 km/h

Praha - Lidovci volají po zpřísnění trestů pro přestupky na silnicích. Při 1,1‰ alkoholu v krvi, závodění, nebezpečném předjíždění, nebo překročení povolené rychlosti o 40 km/h v obci a 50 km/h mimo obec lidovci navrhují řidiči auto zabavit, uvádí to na svých internetových stránkách.
Václav Klaus

CVVM: Prezidentovi stále důvěřuje většina Čechů

Praha - Největší důvěře Čechů se z ústavních institucí těší prezident Václav Klaus, kterému podle průzkumu CVVM věří 74 procent dotázaných. Na druhém místě je úřednická vláda Jana Fischera, té vyjádřilo důvěru jen o dvě procenta respondentů méně.
Ilustrační fotografie

Pražští radní schválili protikorupční strategii

Praha - Pražští radní na svém úterním zasedání schválili protikorupční strategii, kterou předložil náměstek primátora Milan Richter (ODS). Materiál, který vychází z programového prohlášení rady, musí ještě posvětit zastupitelé na svém zasedání v pátek 30. dubna.
Videoklip

Senioři si kvůli klipu "Přemluv bábu" stěžují Klausovi

Praha - Předseda Rady seniorů Zdeněk Pernes v úterý na tiskové konferenci řekl, že předvolební spot herců Jiřího Mádla a Marthy Issové "Přemluv bábu" hrubě neuráží jen seniory, ale i mladé lidi. Pernes dodal, že kvůli videu napsal i dopis prezidentovi republiky Václavu Klausovi.
Ivan Langer

Agent provokatér rozděluje strany, proti jsou ODS a TOP 09

Praha - Hlavní politické strany, které mají šanci uspět v květnových volbách do Poslanecké sněmovny, podporují Pecinův protikorupční balíček, rozděluje je ale institut protikorupčního agenta. Zatímco lidovci, ČSSD či Věci Veřejné agenta provokatéra podporují, TOP 09 je proti a ODS kritizuje celý balíček.
Ilustrační fotografie

ODS a zemanovci varují před šířícím se vlivem islámu v Evropě

Praha - Občanští demokraté a zemanovci se shodují na tom, že islám představuje pro Evropu vážnou hrozbu. Lidovci, Věci veřejné a TOP 09 ho považují spíše za výzvu, Evropané by si pod vlivem šířícího se islámu měli uvědomit vlastní základní hodnoty a začít podle nich opět žít.
Renata Vesecká

Volby rozpustí justiční mafii

Praha - Nadcházející parlamentní volby mají svou první velkou oběť - Renatu Veseckou. Již nyní je takřka jasné, že nejvyšší státní zástupkyně, známá z kauzy "justiční mafie", bude po volbách muset odejít, píší v úterním vydání Lidové noviny.
Ilustrační fotografie

Chalupa skončil jako šéf volební kampaně pražské ODS

Praha - Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa v pondělí skončil ve funkci šéfa volebního štábu pražské Občanské demokratické strany (ODS). Serveru novinky.cz to sdělil první místopředseda ODS David Vodrážka s tím, že Chalupu vystřídá poslanec Boris Šťastný.
Jiří Paroubek

Paroubek: Za kauzou Dientsbier stojí Langer

Praha - Předseda ČSSD Jiří Paroubek se ohradil proti reportáži Českého rozhlasu, který v pondělí uveřejnil, že vojenská tajná služba vedla senátora Jiřího Dienstbiera (za ČSSD) v minulém režimu jako spolupracovníka. Podle Paroubka za touto informací stojí Ivan Langer z ODS.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 38 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

Změna času nastane posledního březnového dne. Ručičky se posouvaly už před více než sto lety

Meteorologové slibují, že nejvyšší teploty mohou o Velikonocích atakovat letní hodnoty. Příznačně k tomu, že v neděli začne letní čas. Třetí ze čtyř volných dnů tak bude o hodinu kratší. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy