Politika

Související články:

Petr Pavel

Pavel se přihlásil k myšlence administrativních odvodů do armády

Prezident Petr Pavel se v dnešním vydání pořadu Za pět minut dvanáct televize Nova přihlásil k myšlence náčelníka generálního štábu Armády ČR Karla Řehky o odvodech do armády. Prezident však výslovně zdůraznil, že odvody jsou administrativním úkonem, který pomáhá státu získat přehled o personální situaci. 
Marian Jurečka

Jurečka o revizi sociálních dávek: Nesmí to být životní styl

Revizi systému sociálních dávek nejvíce dopadne na občany, kteří nechtějí pracovat a spolupracovat se státem, naznačil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v dnešním vydání diskuzního pořadu Partie Terezie Tománkové na stanici CNN Prima News.
Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Jana Černochová

Černochová mluvila s Umerovem, potvrdil jí stažení Ukrajinců z Avdijivky

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se v pondělí telefonicky spojila s ukrajinským protějškem Rustemem Umerovem. Kyjev jeho prostřednictvím poděkoval Česku za vojenskou a politickou podporu, vyzdvihl zejména pokračující dodávky vojenského materiálu a rozvíjející se spolupráci mezi oběma státy v oblasti obranného průmyslu.
Petr Fiala (ODS)

Fiala vnímá organizátory jako podporovatele Kremlu. Protest nic nevyřeší, řekl

Premiér Petr Fiala (ODS) vnímá organizátory pondělní akce v Praze jako lidi, kteří se netají podporou Kremlu. Protest podle něj žádná řešení skutečných problémů českých farmářů nepřinese. Do hlavního města dnes dorazily stovky traktorů, zemědělci se shromáždili například před budovou ministerstva zemědělství. 
Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl zvolen předsedou nové ČSSD

Předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, která používá značku dřívějších sociálních demokratů ČSSD, se dnes stal někdejší premiér a předseda bývalé ČSSD, nyní známé jako SOCDEM, Jiří Paroubek. Zvolili ho delegáti mimořádného stranického sjezdu v Praze.
Petr Fiala

Stalinistické praktiky, porušování lidských hodnot. Čeští politici odsoudili Kreml za smrt Navalného

Rusko se podle vyjádření českých politiků chová ke svým občanům stejně, jako když uplatňuje svou zahraniční politiku. Jan Lipavský, ministr zahraničních věcí za Piráty, označil Rusko za násilnický stát, který utlačuje lidi toužící po lepší budoucnosti. Komentoval tím smrt ruského opozičníka Alexeje Navalného. Premiér Petr Fiala zdůraznil, že případ Navalného ukazuje, jak daleko je Putinův režim ochoten zajít v boji s politickými protivníky. Čeští politici na sociálních sítích odsoudili ruský režim za stalinistické praktiky a porušování lidských hodnot.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 
Euro, ilustrační fotografie

Česko zatím nestanoví termín přijetí eura, rozhodla vláda

Vláda vzala na vědomí společné doporučení Ministerstva financí a České národní banky prozatím nestanovit termín přijetí společné evropské měny. Doporučení se opírá o zjištění obsažená v dokumentu Vyhodnocení plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a stupně ekonomické sladěnosti ČR s eurozónou. Ten od vstupu ČR do Evropské unie objektivně hodnotí ekonomickou připravenost České republiky k přijetí eura.
Jana Nagyová a Andrej Babiš u soudu v kauze Čapí hnízdo.

Expremiér Babiš byl opět zproštěn obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud i podruhé zprostil expremiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou obžaloby v kauze Čapí hnízdo. Hlavní líčení při opakovaném projednávání rozsudku trvalo jen jeden den. Babiš si rozhodnutí soudu osobně nevyslechl, síň opustil po pronesení závěrečné řeči. 

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 22 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

Tragická nehoda FlixBusu v Německu. Autobus skončil na boku, pět mrtvých

Tragická nehoda autobusu dopravce FlixBus se ve středu dopoledne stala na dálnici nedaleko německého Lipska. Nepřežilo ji pět lidí, dalších více než dvacet cestujících utrpělo zranění. O neštěstí informovala světová média v čele s BBC

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy