Babiš: Lidé a podniky opatření nedodržují, zavřeme bary. Zvažuje se zákaz prodeje alkoholu

Premiér Andrej Babiš si všímá, že řada lidí a podniků nedodržuje stanovená opatření přijatá proti šíření koronaviru. Pravděpodobně tak podle něj dojde k zavření barů. Zvažuje se i záakz prodeje alkoholu.

"Pokud to jen trochu půjde, tak nechceme zavírat plošně celé ekonomické sektory. To ale záleží hlavně na tom, jestli lidé budou dodržovat pravidla. Bohužel prosby a apely zatím moc nezabraly," uvedl Babiš pro Novinky.

Zpráv o tom, že někteří lidé a podniky opatření nedodržují, dostává plno. "Máme informace, že některé bary naoko zavřou ve 20 hodin, ale ve sklepě se pokračuje dál. Stejně tak víme, že některé restaurace pokračují v provozu a prodávají lidem alkohol na ulici. Právě noční přenosy jsou velký problém," tvrdí.

"Provozovatelé restaurací by měli pochopit, že je i v jejich zájmu, aby jejich klienti nepopíjeli alkohol na ulici, protože pak opatření mohou dopadnout na všechny. Pokud jde o bary, tak pravděpodobně je budeme muset zavřít úplně," varuje. 

Zatím otevřená je podle premiéra debata o tom, zda se nová pravidla dotknou i mateřských a prvního stupně základních škol, které dosud s určitými omezeními na rozdíl od vyšších stupňů škol fungují v běžném režimu. Je to nejtěžší rozhodování, řekl Babiš.

Stejně tak se podle něj stále jedná i o tom, zda se nemají zavřít restaurace, nebo v nich ještě víc omezit otevírací dobu, případně zakázat konzumaci alkoholu, uvedl večer v České televizi.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Restaurace Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy