Babiš po koronavirové krizi nechystá známkování ministrů

Premiér Andrej Babiš (ANO) nechystá po skončení koronavirové krize známkování ministrů a hodnocení práce vlády, řekl dnes Rádiu Z. Současné dění podle něj možná i kvůli častějším zasedáním kabinet sblížilo. Podstatné bude, co se po krizi stane s automobilovým průmyslem, uvedl Babiš. Přehodnotit by se také mohla strategie ohledně toho, kolika rouškami a respirátory by měla disponovat Správa státních hmotných rezerv (SSHR).

Babiš ocenil, jak funguje komunikace s ministry a vicepremiérem a šéfem Ústředního krizového štábu Janem Hamáčkem (ČSSD). "Díky této krizi jsme se nějak i víc sblížili v kabinetu, protože jsme zasedali často. Ta moje komunikace i s panem Hamáčkem je velice dobrá, řešíme plno věcí společně," uvedl.

Spíš než hodnocení vlády bude podle Babiše nutné plánování toho, jakým směrem se bude Česko ubírat. "Máme Národní investiční plán, ten se nám teď super šikne," připomněl plán s 20.000 projekty za osm bilionů korun, který kabinet představil koncem loňského roku. Podle Babiše bude nutné vyhodnotit, co se stane například s automobilovým průmyslem, Češi by také měli víc kupovat tuzemské zboží.

Důsledky by měl stát vyvodit i z nedostatku ochranného materiálu pro lékaře v počátcích epidemie, míní předseda vlády. "Na SSHR možná nakoupit 20 milionů roušek a nevím, milion respirátorů, protože jsme zdědili strategii, že tam bylo 10.000 roušek," uvedl Babiš.

Podle předsedy SSHR Pavla Švagra si jednotlivá ministerstva každé dva roky aktualizují své krizové plány. Například ministerstvo zdravotnictví plán pro případ pandemie, ministerstvo průmyslu a obchodu plán na ropnou bezpečnost. "SSHR pak podle těchto plánů nakupuje nouzové zásoby. Poslední aktualizace těchto plánů byla v polovině loňského roku," sdělil ČTK v polovině března Švagr.

Související

Martin Kupka

Kupkovi by se líbil Korčok. Havlíček preferuje Pellegriniho, přeje si ho i Babiš

Exministr zahraničí Ivan Korčok i předseda parlamentu Peter Pellegrini jako postupující do druhého kola volby slovenského prezidenta mají podporovatele mezi osobnostmi české politické scény. Korčoka v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce podpořil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), Pellegriniho zase opoziční poslanec Karel Pavlíček (ANO).
Bill Clinton na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024) Glosa

Události Petra Nutila: Prezidentský díl, tentokrát s příchutí Ameriky

Milí čtenáři, pravidelné shrnutí událostí týdne, obvykle těch divných, absurdních, nebo aspoň takových, které nejdou přehlédnout, přichází tento týden se zpožděním. Za něj se vám omlouvám, nicméně bych rád dodal, že bylo způsobeno mou nepřítomností na evropském kontinentu, respektive pracovní cestou do Ameriky. Snad mi to odpustíte. I tak jsem ale zdálky pozoroval, co se v té naší zemičce (kterou, jak jsem zjistil, Američané buď znají jako Československo, nebo vůbec), vlastně dělo. Nebylo toho úplně málo, takže pojďme na to. 

Více souvisejících

Andrej Babiš Vláda ČR Pavel Švagr (SSHR) Správa státních hmotných rezerv (SSHR) Jan Hamáček Národní investiční plán Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy