Babiš vlepil facku statisícům Čechů. Vysmál se Milionu chvilek a řekl, co dělá každou neděli

Výročí 17. listopadu se kromě jiného neslo i v duchu protestu proti premiérovi Andreji Babišovi. Spolek milion chvilek mu stanovil několik ultimát, z těch si ale premiér vůbec nic nedělá. Jak sám tvrdí, tak přes čtvrt milionu protestujících Čechů vůbec neřeší

Babiš přiznal, že diskutovaný projev, který přednesl v neděli, psal sám. "Nepsal mi to (Marek Prchal). Zeptejte se pana Prchala. Na tyto věci mám, myslím, cit. Pan Prchal se určitě vyzná, jak se dělá Facebook, ale já mám zase intuici na některé jiné věci. Třeba na svá pravidelná nedělní hlášení na Facebook dávám scénář já. Že to celé nepíšu, to je pravda, ale pak to celé přepisuji. Věnuji tomu každou neděli tři až šest hodin," uvedl pro idnes premiér.

Následně uvedl, že demonstrace na Letné zaměřená proti jeho osobě ho nechává chladným. "Bylo to stejně jako minule. Dalo se čekat, že jich tam bude stejně, moc to neřeším. Je to jejich právo, máme svobodu," tvrdí Babiš.

Zareagoval také na několik ultimát, které od pořádajícího spolku Milion chvilek dostal. Řekl například, že se nehodlá vzdát Agrofertu včetně médií, protože už mu nepatří. "Nemám Agrofert. Kdybych šel na valnou hromadu Agrofertu, tak mě vyhodí. Nemám Agrofert. A když jsem se zbavil Agrofertu, tak pod ním jsou i média," uvedl.

Nechce také odvolat ministryni spravedlnosti Marii Benešovou."Proč bych ji odvolával? Paní Benešová je čestná žena. Nebyla v KSČ, i když ji tam lanařili. Na rozdíl ode mě to odmítla. Byla to hlavní bojovnice proti korupci," vysvětlil.

Odmítá také další požadavek na svou rezignaci. "Nerozumím tomu. Kdybych rezignoval, padá celá vláda. Co by se stalo potom? Pan prezident by musel jmenovat nového premiéra. Koho? To zase rozhodne pan Minář na Letné, nebo co? Nechápu to. Vždyť máme svobodné volby," zmínil s tím, že se nehodlá s šéfem spolku Mikulášem Minářem ani setkat.

Podle svých slov k tomu nemá důvod, ačkoliv opozice se s ním setkala. "Opozice na tom musí být fakt bídně, když jim tady dává instrukce šestadvacetiletý nedostudovaný student a říká jim, co mají dělat. To teda dopadli," udeřil Babiš.

Související

Češi si na Národní třídě připomínají události 17. listopadu 1989.

Česko si připomíná 17. listopad: Politici míří na Národní, Babišovi vadí privatizace demokracie

Česká politická scéna od pátečního rána míří k památníku na Národní třídě, aby si připomněla události ze 17. listopadu 1989, které vedly k sametové revoluci. Výjimkou je nemocný premiér Petr Fiala (ODS), který oslavy vynechává. Politici zmiňují důležitost demokracie, expremiér Andrej Babiš kritizoval její údajnou privatizaci současnou vládní garniturou. 

Více souvisejících

17. listopad 17. listopad 1989 Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy