Členové prezidentovy ochranky dostali kvůli oslavě pokutu

Šéf policejního Útvaru pro ochranu prezidenta ČR Martin Baláž a jeho náměstek Radim Kincl dostali kvůli oslavě na střeše pražského arcibiskupství pokutu. Uvedl to dnes server iROZHLAS.cz. Podle policejního prezidia spáchali přestupek, když na sobě neměli navzdory platným předpisům respirátory.

Akce na střeše Arcibiskupského paláce se konala na konci dubna den poté, co kardinál Dominik Duka oslavil 78. narozeniny. Na akci byl podle médií mimo jiné i Dukův sekretář Vojtěch Mátl.

S Balážem a Kinclem bylo v souvislosti s účastí na akci vedeno kázeňské řízení. "Oba pánové byli shledáni vinnými ze spáchání přestupku a byl jim uložen peněžitý trest," řekla serveru mluvčí prezidia Kateřina Rendlová. Výši pokuty neuvedla.

Policejní prezidium nadále uvádí, že členové prezidentovy ochranky byly na střeše arcibiskupství na pracovní schůzce. Podle snímků serveru Blesk.cz, který na oslavu upozornil, skupina mužů na střeše popíjela alkohol a kouřila doutníky. Kromě zmíněných lidí byl na akci podle médií také majitel společnosti Pražské Benátky Zdeněk Bergman nebo velitel Hradní stráže Jaroslav Ackermann, se kterým je podle iROZHLAS.cz také vedeno kárné řízení.

Oslavu nadále prověřuje i pražská policie. Věc může oznámit hygienické stanici ke správnímu řízení.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy