ČSSD už není možné pomoci? Hašek promluvil o konci jeho strany

Moravskoslezská sociální demokracie chce zrušit řadu ostravských organizací. Důvodem je špatný výsledek strany v posledních komunálních volbách a obavy, že má mezi členy takzvané černé duše. Podle Michala Haška má ale ČSSD jiné problémy.

Jen v Ostravě by podle moravskoslezské ČSSD o licence mělo přijít 17 z 26 místních organizací, což ve městě znamenalo faktickou likvidaci ČSSD, varovala šéfka ostravské ČSSD Jana Vajdíková. Ostrava podle ní prošla před dvěma lety přeregistrací, takže zůstali jenom ti, kteří se přeregistrovali. Žádné černé duše se tak v Ostravě nenacházejí. Odmítla také obvinění ze špatného výsledku voleb.

Do kauzy se vložil i někdejší jihomoravský hejtman ČSSD Michal Hašek. „Tématem ČSSD má být teď státní rozpočet na rok 2020, vyjednávání se sociálními partnery v Tripartitě o mzdách a platech, otázka minimální mzdy. Řešit máme sucho a vodu, problémy ve zdravotnictví. Namísto toho smutné čtení z Ostravy,“ posteskl si.

Tato situace podle něj ČSSD opravdu nepomůže. „Odkaz na výsledky komunálních voleb jsou jen jasnou záminkou pro čistku, která do demokratické strany nepatří, stejně tak by se šlo ptát na vyvození odpovědnosti za prohrané krajské volby 2016 i fatální porážku ve sněmovních volbách 2017, kdy byl na poslední chvíli celostátním lídrem Lubomír Zaorálek,“ připomněl nedávnou historii sociální demokrat.

„Ostrava bývala baštou ČSSD než přišlo OKD a srazilo nám vaz. Tam je primárně třeba hledat příčinu brutálního propadu z dříve obvyklých 30-40% voličské podpory na nynější pouhopouhé jednotky procent. Pokud budou žít někteří sociální demokraté pouze starými či novými válkami namísto práce pro lidi, aby získávali zpět jejich ztracenou důvěru a podporu, nebude ČSSD bohužel pomoci,“ varuje Hašek.

Podle něj ale v tomto případě nejde jen o problém severní Moravy. „Páteční jednání celostátního předsednictva ČSSD v této věci ukáže, jakou cestou se kdysi nejsilnější levicová strana v zemi vydá... TEST OSTRAVOU,“ vzkazuje na sociálních sítích Michal Hašek.

Související

Více souvisejících

Michal Hašek ČSSD Ostrava

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 12 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy