Důchodová reforma. Pro Babišův nesplněný slib údajně není prostor

Premiér Andrej Babiš (ANO) nevidí v současném politickém spektru prostor pro přijetí důchodové reformy. V předvolebním rozhovoru pro server tn.nova.cz dnes uvedl, že pokud by hnutí ANO o víkendu obhájilo nynější pozici nejsilnější strany, nebude mít v plánu důchodovou reformu, protože nevidí prostor pro širší konsensus.

Cestou k zajištění důchodů by podle něj měla být snaha firem udržet si zaměstnance důchodovým připojištěním. Zároveň zopakoval, že po volbách nechce o spolupráci vyjednávat s Piráty.

"Jsem připraven dělat kompromisy," uvedl k povolebním vyjednáváním, ale blíž své plány odmítl specifikovat. Řekl také, že je lídrem ANO a chce volby vyhrát. Zopakoval, že nebude o spolupráci vyjednávat s Piráty, jimž vyčítá některé návrhy.

Piráti na Babiše kvůli jeho výrokům podali v červenci ke Krajskému soudu v Praze žalobu. Šířil podle nich na twitteru lži, že chtějí zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat lidem do domácností migranty. Babiš o Pirátech také tvrdí, že chtějí změnit systém hlasování v evropských radách na většinový, což by poškodilo zájmy Česka a vedlo ke ztrátě svrchovanosti země.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš důchody

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy