Fiala přijme v příštím týdnu rakouského kancléře Nehammera

Premiér Petr Fiala (ODS) bude v úterý v Praze jednat s rakouským kancléřem Karlem Nehammerem. Úřad vlády o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Vedle bilaterálních vztahů budou předsedové vlád hovořit o dopadech války na Ukrajině, ale také o evropské agendě. Projednat by měli podle Strakovy akademie také přípravy českého předsednictví v Radě EU ve druhé polovině letošního roku.

Fiala pozval Nehammera do Prahy při první vzájemné schůzce letos v únoru v Bruselu. S rakouským kancléřem tehdy u příležitosti dvoudenního summitu Evropské unie a Africké unie diskutoval mimo jiné o pohledu na jadernou energetiku, který Česko a Rakousko rozděluje.

Nehammera přijme Fiala v Kramářově vile půl hodiny před polednem, jednání by podle úřadu vlády mělo začít o deset minut později. Společně pak vystoupí na tiskové konferenci ve Strakově akademii ve 13:30. Podle úřadu vlády budou politici hovořit o vzájemné spolupráci obou zemí, dopadech války na Ukrajině či evropské agendě.

Česko po nástupu Fialovy vlády navštívil i rakouský ministr zahraničních věcí Alexander Schallenberg. V závěru prosince byl prvním zahraničním hostem, kterého přijal po nástupu do Černínského paláce ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Hovořili tehdy o regionální spolupráci či opatřeních proti covidu-19.

Související

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS) Karl Nehammer

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy