Hnutí Budoucnost se chystá na volby, má sociální a ekologický program

Se sociálním a ekologickým programem se chystá v letošních krajských a senátních volbách oslovit voliče politické hnutí Budoucnost. Člen přípravného výboru Filip Hausknecht dnes ČTK řekl, že hnutí má k dispozici potřebných tisíc podpisů k registraci, chce ale získat další pro hladký průběh registrace na ministerstvu vnitra.

I když hnutí cílí hlavně na sněmovní volby v příštím roce, hodlá aktivně vstoupit i do podzimního hlasování o vedení krajů a třetině Senátu.

"Jednáme v krajích s lokálními hnutími, se kterými bychom šli v koalici, nebo bychom mohli postavit svého kandidáta do Senátu," uvedl Hausknecht. Dvaadvacetiletý Hausknecht je zakladatelem sociálního bistra na Žižkově a dříve zastupoval Zelené v Praze 3.

Hnutí o sobě říká, že se postaví oligarchům a bude prosazovat spravedlivější a udržitelnější fungování společnosti. Plánuje svolat první sjezd na jaře, tam představí i program a kampaň pro podzimní volby. Hnutí podle Hausknechta vychází z přesvědčení, že česká politická scéna ustrnula v minulosti a řeší zástupná témata místo skutečných problémů. Nevěnuje se prohlubujícím se nerovnostem či klimatické krizi.

V programových tezích slibuje hnutí start výstavby obecních a družstevních bytů, konec dluhových pastí, snížení daní pracujících, zkrácení pracovní doby, důstojné stáří pro všechny či zlepšení dopravy a občanské vybavenosti i v menších obcích. Opatření související se změnou klimatu mají podle hnutí zaplatit ti, kdo ji způsobili.

Filip Hausknecht (hnutí Budoucnost) hnutí Budoucnost Volby Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy