Inspekce životního prostředí řeší další prohřešek Mynářovy firmy

Brněnská pobočka České inspekce životního prostředí zahájila řízení se společností O.L.G.A., v níž je společníkem hradní kancléř Vratislav Mynář. Důvodem je neoprávněný odběr povrchových vod, které firma používala pro zasněžování sjezdovky v Osvětimanech na Uherskohradišťsku.

Upozornila na to Česká televize, zahájení řízení ČTK potvrdila mluvčí inspekce Radka Nastoupilová.

"Vedeme tak už dvě řízení. První z nich, které dosud neskončilo, se týkalo nepovoleného odběru povrchových vod a akumulace vod bez povolení. Zahájené řízení se týká pouze nepovoleného odběru povrchových vod, na akumulaci mezitím firma získala povolení," uvedla Nastoupilová.

Firmy propojené s kancléřem Mynářem v Osvětimanech mají potíže s více úřady. Firma Clever Management letos nevrátila ve stanovené lhůtě dotaci téměř šest milionů korun na dostavbu penzionu, který v Osvětimanech Mynář provozuje. Dotaci firma podle zjištění dotačního úřadu získala neoprávněně.

V dubnu letošního roku upoutal Mynář pozornost médií i veřejnosti, když za nouzového stavu uspořádal ve své restauraci zabijačku. O případné sankci rozhoduje Krajská hygienická stanice. Kromě toho dostal Mynář pokutu 1300 korun od Státní veterinární správy za neregistrování prasete.

Pokutu dostala už i společnost O.L.G.A., a to od Inspekce životního prostředí loni v červenci. Za vypouštění odpadních vod z hospody Na Srubu do potoka musela zaplatit 40.000 korun. Podle týdeníku Respekt navíc Mynář už dříve platil pokutu za rybník v Osvětimanech postavený bez povolení.

Související

Vratislav Mynář

Policie navrhla obžalovat bývalého kancléře Mynáře kvůli dotaci na penzion

Policie navrhla obžalovat někdejšího hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Případ se týká několikamilionové dotace pro firmu Clever Management, která ji získala před třinácti lety, ale loni ji vrátila. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů EU, vinu dlouhodobě odmítá. 

Více souvisejících

Vratislav Mynář Česká inspekce životního prostředí O.L.G.A. Brno Voda

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 30 minutami

před 54 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy