Jágrovou má v čele pražských hygieniků vystřídat Schumová

Hygienickou stanici v hlavním městě má od ledna vést lékařka Zdeňka Schumová, která dosud na pražské hygieně řídila sekci ochrany veřejného zdraví. Uvedl to dnes server Seznam Zprávy s odkazem na zdroje z resortu zdravotnictví. Schumová má nahradit Zdeňku Jágrovou, která na konci roku odchází do penze. Do povědomí veřejnosti se dostala zejména kvůli epidemii koronaviru.

Schumová je podle neoficiálních informací jediná, kdo se zúčastnil výběrového řízení, které ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo v říjnu. Uzávěrka byla v listopadu. Ministerstvo zdravotnictví informaci o tom, že Schumová se má stát novou ředitelkou pražské hygienické stanice, nepotvrdilo.

Výběrová komise Schumovou podle Seznam Zpráv na post doporučila, oficiálně by mohla být s účinností od Nového roku jmenována ve středu.

Lékařka a epidemioložka Jágrová končí v prosinci kvůli věku, podle požadavků služebního zákona nemůže být ředitel starší 70 let. Ředitelkou pražské hygieny se stala v roce 2019. Ve funkci nahradila Jana Jarolímka, kterému letos v září odvolací soud potvrdil dvouletou podmínku a peněžitý trest půl milionu korun za vydírání podřízeného. Jágrová předtím vedla na pražském pracovišti hygieny protiepidemiologický odbor. V minulosti působila také na středočeské hygienické stanici v Kolíně.

Související

Více souvisejících

hygienici Jarmila Rážová (hygienička)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Finsko: Moskva je nyní nepřítel č. 1 a proto roste vysoký plot na hranici

Finští pohraničníci vybaveni i běžkami monitorují východní hranici země, která představuje nejnovější a nejdelší hranici NATO s hlavním protivníkem Aliance, s Ruskem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy