"Naprostý ubožák..." Jiří Ovčáček vytočil Drahoše i další politiky

Kauza kolem nedávno zesnulého předsedy Senátu ČR Jaroslava Kubery dál rezonuje na sociálních sítích. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček například sdílel text, ve kterém se píše, že to byli právě senátoři, kteří ho nutili plánovat cestu na Tchaj-wan. Proti tomu se ale ostře ohradil senátor Jiří Drahoš.

Jaroslav Kubera, nedávno zesnulý předseda Senátu, byl podle manželky a dcery v posledních dnech před smrtí pod silným tlakem čínské ambasády a Pražského hradu. Důvodem byla plánovaná cesta na Tchaj-wan. Hrad to ale odmítl, mluvčí Jiří Ovčáček se tématu navíc opakovaně věnoval i na sociálních sítích.

Ovčáček například sdílel text, ve kterém se uvádí, že Kubera „problém s cestou na Tchaj-wan skutečně intenzivně řešil“ a „ti samí senátoři, kteří kritizovali Hrad, na něj tlačili, aby jel na Tchaj-wan“.

Důvodem, proč Kubera chtěl cestu podniknout, byla podle tohoto textu údajná snaha získat podporu senátorů, kterou potřeboval k obhájení funkce šéfa horní komory. Konkrétně jsou tu zmíněni senátoři Jiří Drahoš, Marek Hilšer, Pavel Fischer, Jiří Růžička a Miloš Vystrčil, který Kuberu nakonec ve funkci nahradil.

Proti takovým slovům se ale Jiří Drahoš důrazně ohradil. „Jiří Ovčáček je naprostý ubožák. Jinak už opravdu nelze reagovat. To, že sdílí kdejakou konspirativní ptákovinu či veřejně kydá hnůj na lidi, kterým nesahá ani po kotníky, jsme si bohužel byli donuceni zvyknout. Hájit ale, že jsme Jaroslava Kuberu prakticky dohnali k smrti já a mí senátní kolegové, je naprostý hyenismus a výsměch nejen rodině pana Kubery, ale všem slušným lidem,“ zlobí se senátor.

Starosta Jaroměře. Slovník IV. cenové a ještě k tomu lže.Made in STAN pic.twitter.com/S14ZlcIkfI

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) May 4, 2020

A není zdaleka jediný. Ovčáčkova slova dopálila také starostu Jaroměře Josefa Horáčka. „Po přečtení té nestoudnosti, co opět vyplodil tfuj Ovčáček, musím porušit své předsevzetí, že ho nikdy nebudu komentovat. Tenhle pytel výkalů opravdu nemá dno. Doufám, že se brzy dočkáme doby, kdy bude publikovat jen v bolševických pamfletech pro pár chorých mozků,“ vzkázal hradnímu mluvčímu komunální politik.

Ovčáček si ale jeho slova nenechal jen tak líbit. „‪Starosta Jaroměře. Slovník IV. cenové a ještě k tomu lže.‬ Made in STAN‬,“ kritizuje Horáčka Ovčáček.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Jaroslav Kubera Jiří Drahoš Tchaj-Wan

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy