"Naprostý ubožák..." Jiří Ovčáček vytočil Drahoše i další politiky

Kauza kolem nedávno zesnulého předsedy Senátu ČR Jaroslava Kubery dál rezonuje na sociálních sítích. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček například sdílel text, ve kterém se píše, že to byli právě senátoři, kteří ho nutili plánovat cestu na Tchaj-wan. Proti tomu se ale ostře ohradil senátor Jiří Drahoš.

Jaroslav Kubera, nedávno zesnulý předseda Senátu, byl podle manželky a dcery v posledních dnech před smrtí pod silným tlakem čínské ambasády a Pražského hradu. Důvodem byla plánovaná cesta na Tchaj-wan. Hrad to ale odmítl, mluvčí Jiří Ovčáček se tématu navíc opakovaně věnoval i na sociálních sítích.

Ovčáček například sdílel text, ve kterém se uvádí, že Kubera „problém s cestou na Tchaj-wan skutečně intenzivně řešil“ a „ti samí senátoři, kteří kritizovali Hrad, na něj tlačili, aby jel na Tchaj-wan“.

Důvodem, proč Kubera chtěl cestu podniknout, byla podle tohoto textu údajná snaha získat podporu senátorů, kterou potřeboval k obhájení funkce šéfa horní komory. Konkrétně jsou tu zmíněni senátoři Jiří Drahoš, Marek Hilšer, Pavel Fischer, Jiří Růžička a Miloš Vystrčil, který Kuberu nakonec ve funkci nahradil.

Proti takovým slovům se ale Jiří Drahoš důrazně ohradil. „Jiří Ovčáček je naprostý ubožák. Jinak už opravdu nelze reagovat. To, že sdílí kdejakou konspirativní ptákovinu či veřejně kydá hnůj na lidi, kterým nesahá ani po kotníky, jsme si bohužel byli donuceni zvyknout. Hájit ale, že jsme Jaroslava Kuberu prakticky dohnali k smrti já a mí senátní kolegové, je naprostý hyenismus a výsměch nejen rodině pana Kubery, ale všem slušným lidem,“ zlobí se senátor.

Starosta Jaroměře. Slovník IV. cenové a ještě k tomu lže.Made in STAN pic.twitter.com/S14ZlcIkfI

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) May 4, 2020

A není zdaleka jediný. Ovčáčkova slova dopálila také starostu Jaroměře Josefa Horáčka. „Po přečtení té nestoudnosti, co opět vyplodil tfuj Ovčáček, musím porušit své předsevzetí, že ho nikdy nebudu komentovat. Tenhle pytel výkalů opravdu nemá dno. Doufám, že se brzy dočkáme doby, kdy bude publikovat jen v bolševických pamfletech pro pár chorých mozků,“ vzkázal hradnímu mluvčímu komunální politik.

Ovčáček si ale jeho slova nenechal jen tak líbit. „‪Starosta Jaroměře. Slovník IV. cenové a ještě k tomu lže.‬ Made in STAN‬,“ kritizuje Horáčka Ovčáček.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Jaroslav Kubera Jiří Drahoš Tchaj-Wan

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

včera

včera

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

včera

včera

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

včera

včera

včera

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy