Kalousek si utahuje ze Zemana: Je nejvyšší čas, abychom Číně pohrozili, že...

Prezident Miloš Zeman před několika dny prohlásil, že Čína zavede odvetná opatření kvůli vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem. Podle šéfa poslanců TOP 09 by mělo také Česko zavést nějaká odvetná opatření. Zmínil dokonce přímo Zemana.

Prezident Miloš Zeman minulý týden v televizi Barrandov varoval, že vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem může vést k přesunu některých linek na jiná letiště mimo Českou republiku.

„Čína reaguje některými odvetnými opatřeními. Mimo jiné některé letecké linky, které měly směřovat do Prahy, mají být odkloněny do Chorvatska,“ vysvětloval Zeman.

Jak ale upozornil server zdopravy.cz, letiště Praha nemá žádné informace o tom, že by trojice čínských dopravců chtěla omezit provoz mezi Českou republikou a Čínou. Momentálně z Prahy létají přímé spoje do celkem čtyř destinací v Číně.

„Tyto linky zůstávají v provozu také v rámci zimního letového řadu a v tuto chvíli nemáme od leteckých společnosti informace o tom, ze by na těchto linkách mělo v dohledné době dojít k nějakým výraznějším změnám,“ reagovala na Zemanova slova mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Zeman se také nechal slyšet, že vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem by mohlo silně dopadnout i na český fotbal. „Má být zastaveno financování Slavie Praha,“ prohlásil prezident, který dodal, že toho lituje, protože právě tuto investici považuje za jednu z mála úspěšných.

Jeho slova zaujala i předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten navrhuje, aby Česko na oplátku pohrozilo Číně. „Když odvetná opatření, tak odvetná opatření...Je nejvyšší čas, abychom Číně pohrozili, že jí omezíme financování Miloše Zemana,“ baví se poslanec a bývalý ministr financí.

Související

Více souvisejících

Miloš Zeman Miroslav Kalousek Čína Peking Praha

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 33 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy