Kalousek si utahuje ze Zemana: Je nejvyšší čas, abychom Číně pohrozili, že...

Prezident Miloš Zeman před několika dny prohlásil, že Čína zavede odvetná opatření kvůli vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem. Podle šéfa poslanců TOP 09 by mělo také Česko zavést nějaká odvetná opatření. Zmínil dokonce přímo Zemana.

Prezident Miloš Zeman minulý týden v televizi Barrandov varoval, že vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem může vést k přesunu některých linek na jiná letiště mimo Českou republiku.

„Čína reaguje některými odvetnými opatřeními. Mimo jiné některé letecké linky, které měly směřovat do Prahy, mají být odkloněny do Chorvatska,“ vysvětloval Zeman.

Jak ale upozornil server zdopravy.cz, letiště Praha nemá žádné informace o tom, že by trojice čínských dopravců chtěla omezit provoz mezi Českou republikou a Čínou. Momentálně z Prahy létají přímé spoje do celkem čtyř destinací v Číně.

„Tyto linky zůstávají v provozu také v rámci zimního letového řadu a v tuto chvíli nemáme od leteckých společnosti informace o tom, ze by na těchto linkách mělo v dohledné době dojít k nějakým výraznějším změnám,“ reagovala na Zemanova slova mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Zeman se také nechal slyšet, že vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem by mohlo silně dopadnout i na český fotbal. „Má být zastaveno financování Slavie Praha,“ prohlásil prezident, který dodal, že toho lituje, protože právě tuto investici považuje za jednu z mála úspěšných.

Jeho slova zaujala i předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten navrhuje, aby Česko na oplátku pohrozilo Číně. „Když odvetná opatření, tak odvetná opatření...Je nejvyšší čas, abychom Číně pohrozili, že jí omezíme financování Miloše Zemana,“ baví se poslanec a bývalý ministr financí.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Miroslav Kalousek Čína Peking Praha

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy