KOMENTÁŘ | KOMENTÁŘ Miroslava Zborovského: Neřeším, zda při zásahu v Teplicích zemřel Rom. Záleží totiž na všech životech

Už druhý den na serverech narážím na články k případu, kdy policie zneškodnila v Teplicích útočníka, který následně, a pravděpodobně bez souvislosti se zásahem, umřel. Když si pustím video, tak vidím zfetovaného muže, který se chová velmi agresivně.

Nechtěl bych se ocitnout v blízkosti takového agresora a to jsem kus chlapa a už vůbec si nedokážu představit, že by se do konfrontace s někým takovým dostala např. matka vedoucí dítě do školy.

Proto velmi oceňuji práci policistů, kteří na místo přijeli, zpacifikovali agresora a to i za cenu, že je poškrábal a pokousal a nyní můžou několik dní trnou, zda je něčím nenakazili. Myslím, že to co si teď od všech zaslouží je vzdát jim respekt a úctu za to, že opravdu pomáhali a chránili.

Nestačím se potom divit, když je celá věc přirovnávaná ke smrti Američana George Floyda. Neřeším to, zda umřel Rom, černoch nebo běloch (pokud to tak tedy ještě můžu napsat), proto ani nechápu stuhu s nápisem „Na romských životech záleží“. Podle mě záleží na všech životech bez toho jakou má kdo barvu pleti.

V tomto případě šlo o zfetovaného, nebezpečného jedince, který pravděpodobně umřel pod vlivem drog, ale možná i na zdravotní komplikace, kdy pitvou byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce.

Šlo o agresora, který kdyby nebyl policisty přemožen, tak možná ublíží někomu nevinnému. Ať mi tedy někdo vysvětlí, proč se v Praze chystá demonstrace proti „policejní brutalitě“. 

Autorem komentáře je Ing. Miroslav Zborovský, starosta obce Těšany

Související

Miroslav Zborovský Komentář

KOMENTÁŘ Miroslava Zborovského: Konec front na nedostatkové zboží. Před 30 lety byla rozpuštěna RVHP

Koupili jste dnes v obchodě banány, pěkné a kvalitní spodní prádlo nebo snad měli na prodejně i toaletní papír? Pojmy jako nedostatkové zboží či prodej pod pultem vám nic neříkají? Vítejte v době po RVHP, pro kterou typickým rysem byly neustálé fronty na nedostatkové zboží. Právě dnes si připomínáme 30 let od jejího rozpuštění, které proběhlo na posledním zasedání v Budapešti a podle pamětníků netrvalo ani hodinu.

Více souvisejících

Miroslav Zborovský krimi Romové smrt muže v Teplicích po policejním zákroku (červen 2021) komentář

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina potvrdila zásah vojenského letiště na Krymu

Ukrajina dnes oznámila, že její síly zasáhly ruské vojenské letiště na Krymském poloostrově, který Moskva nezákonně anektovala v roce 2014.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy