Kongres ODS zvrat nepřinese. Petr Fiala v čele zůstane

Státní hymnou v podání zpěváka Dana Bárty začal dnes v Praze 29. kongres ODS, na kterém si strana zvolí vedení pro příští dva roky. Většina předsednictva opozičních občanských demokratů pravděpodobně zůstane v aktuálním složení.

Předseda Petr Fiala nemá vyzyvatele, na další funkce kandidují všichni dosavadní místopředsedové s výjimkou europoslance Evžena Tošenovského. O návrat do vedení usiluje europoslanec Alexandr Vondra.

Jednodenní kongres ODS se odehrává v pražském centru O2 universum. V úvodu programu ke 542 delegátům promluví lídři KDU-ČSL, TOP 09 a STAN, ještě před obědem bude následovat volba předsedy. Odpoledne je vyhrazené na volby místopředsedů a dalších stranických orgánů i představení podrobností kampaně před krajskými volbami s názvem Země, která vítězí.

Občanští demokraté naposledy volili vedení v Ostravě před dvěma lety. Ani tehdy Fiala neměl protikandidáta a získal 451 ze 483 platných hlasů. Napodobil tak svůj výsledek z předchozího kongresu. Předsedou ODS je bývalý ministr školství z vlády Petra Nečase (ODS) od ledna 2014, zastává i funkci místopředsedy Sněmovny.

Související

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS) ODS

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy