KSČM zahájila volební kampaň. Odpůrci strany dorazili na mítink s fotkami Horákové

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) dnes na mítinku v letním areálu ve Svojšicích na Pardubicku zahájila volební kampaň do říjnových krajských a senátních voleb. Předseda strany Vojtěch Filip v projevu řekl, že současná doba je "krizí těch, kteří rozhodují o občanech České republiky".

Mluvčí hradecké krajské KSČM Miroslava Vohralíková na dotaz ČTK odhadla, že na mítinku bylo přibližně 800 lidí.

Filip nepřímo kritizoval cestu senátní delegace na Tchaj-wan. "Říkají, že vyjadřují zájmy určité skupiny lidí, která bojuje za demokracii a za lidská práva. Ale vnímám je většinou tak, že většinou bojují za cizí zájmy," řekl Filip. Připomněl, že hradecký výrobce pian Petrof zřejmě kvůli cestě české delegace na Tchaj-wan ztratil zakázku v Číně. "Hrdě se hlásí k cizím zájmům, klidně poškodí občany ČR, zničí jim práci ... akorát že ty klavíry z Hradce Králové bude vyrábět někdo jiný a někde jinde mimo ČR," řekl.

Na mítinku se po Filipově proslovu představili především kandidáti do krajských voleb v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Představili se i vedoucí kandidáti v dalších krajích a kandidáti do senátních voleb.

V průběhu mítinku, který živě přenášela ČT24, se před pódium s kandidáty postavilo šest lidí, kteří v rukou drželi vlajku Evropské unie a fotografie Milady Horákové. Horáková byla popravena za vlády KSČ v červnu 1950 na základě vykonstruovaného procesu. Filip protestanty označil za lidi, kteří parazitují na cizí akci a chtějí se na ní předvést před kamerou.

Akce ve Svojšicích byla 30. ročníkem setkání občanů, které KSČM na východě Čech pravidelně pořádá. Ve Svojšicích se letos konalo počtvrté, předtím se 26 ročníků konalo na Kunětické hoře u Pardubic.

Související

Andrej Babiš Komentář

Babišovo odborářské chucpe. O bundu nejde, mnohem horší je něco jiného

Víte, co je to chucpe? Jde o specifický druh drzosti, nestoudnosti či opovážlivosti, tento výraz je ještě silnější než nehoráznost. Dost často se tenhle princip ilustruje na příkladu „člověka souzeného pro vraždu svých rodičů, žádajícího soud o shovívavost, protože je sirotek.“ Jedné takové nehoráznosti jsme byli ve středu svědky.  

Více souvisejících

KSČM Vojtěch Filip (KSČM) Volby krajské volební kampaň

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy