Majerová Zahradníková: Trikolóra chce hájit "normální svět"

Hnutí Trikolóra vzniklo z potřeby ustavit v České republice hodnověrný politický subjekt, který bude hájit tzv. "normální svět". Na ideové konferenci hnutí to dnes uvedla jeho místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková, která stranu po odchodu předsedy Václava Klause mladšího povede do sněmovních voleb. Hnutí bude na podzim kandidovat spolu se Soukromníky a Svobodnými.

Podle Majerové Zahradníkové "normální svět pozvolna mizí pod nánosem pomateného genderismu, zapšklého feminismu, popleteného multikulturalismu, zničujícího enviromentalismu a všech dalších -ismů". Kritizovala také systém dotací a podpor, ke kterým se podle ní propracují jen ti "s nejostřejšími lokty". "Zdravá společnost by měla stát na těch, kteří skutečné hodnoty vytvářejí, nikoli na těch, kteří nejšikovněji čerpají," uvedla Majerová Zahradníková.

Podle Majerové Zahradníkové je Česká republika místo suverénního státu spíše provincií nadnárodní struktury, tedy Evropské unie. "To, že Trikolóra hájí národní stát (...) neznamená, že jsme proti evropské spolupráci, ale něco jiného je volný obchod a ekonomická spolupráce bez bariér, a něco úplně jiného vnucená politická, fiskální či právní unie," vysvětlila Majerová.

Majerová Zahradníková také uvedla, že vítá koalici se Svobodnými a Soukromníky a vyzvala ke spolupráci i další pravicové, konzervativní a národní politické subjekty a osobnosti. "Zároveň si uvědomujeme, že na české politické scéně je pouze jediná osobnost, jež může takovou spolupráci všech pravicových sil zaštítit, a tou je prezident Václav Klaus," řekla místopředsedkyně.

Trikolóru založil poslanec Václav Klaus mladší v roce 2019 poté, co byl vyloučen z ODS i jejího poslaneckého klubu. V úterý oznámil, že opouští post předsedy strany a nebude za ni kandidovat ve sněmovních volbách. Chce se také stáhnout z veřejného života. Zdůvodnil to tím, že mu chybí energie.

Související

Česká televize, ilustrační foto

Formace Trikolora Svobodní Soukromníci podala žalobu na ČT

Volební formace Trikolora Svobodní Soukromníci podala stížnost k Radě České televize a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání na pravidla předvolebních debat v České televizi. Podle uskupení jsou diskriminační, omezují svobodu slova a narušují volební soutěž. Hnutí současně podalo žalobu k soudu a domáhá se vydání předběžného opatření. Uvedlo to v tiskové zprávě. Vyjádření České televize ČTK zjišťuje.

Více souvisejících

Trikolóra hnutí občanů Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy