Manžel hejtmanky dál jezdí jejím služebním autem? Jermanová se ohradila

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) má podle serveru SeznamZprávy.cz nadále k dispozici služební vůz své ženy a může ho bez omezení využívat. Hejtmanka se dnes proti tomu ohradila. Novinářům řekla, že její manžel jezdí vlastním vozem na operativní leasing a její služební auto nepoužívá. Smlouva na užívání auta je podle ní v souladu s interní směrnicí kraje.

Server v minulosti informoval o tom, že Jakub Pokorný využíval manželčino druhé služební auto bez řidiče k cestám do práce. Hejtmanka dnes uvedla, že to byla chyba, za kterou se omluvila, přestože všechny náklady s manželem uhradili.

Pokorný v minulosti novinářům řekl, že požádal manželku, aby je služební Škody Superb zbavila. Podle severu se tak stalo, hejtmanka však nyní používá jiný služební vůz, Škodu Octavii combi. Nová smlouva přitom opět umožňuje, aby si Pokorný sedl za volant.

Hejtmanka uvedla, že používá jedno služební auto s řidičem, které ale sdílí s dalšími lidmi z úřadu. Potom má ještě služební vůz k soukromému užívání, protože jako předsedkyně bezpečnostní rady kraje musí být mobilní. "Auto používám zhruba rok a je na něm najeto 1200 kilometrů. Jsou to veskrze služební jízdy," uvedla. Manžel podle ní toto auto nevyužívá, protože má dlouhodobě své vlastní na operativní leasing.

Související

K volbám zamířila i Jaroslava Pokorná Jermanová

Vedoucí kanceláře Jermanové čelí obvinění v kauze smluv

V kauze pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě čelí obvinění někdejší vedoucí odboru kanceláře hejtmanky Hana Mastrini. Policie ji stíhá kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Podle státní zástupkyně Gabriely Turkové se škoda pohybuje v rozmezí od jednoho do deseti milionů korun, uvedl dnes server Seznam Zprávy.

Více souvisejících

Jaroslava Jermanová (hnutí ANO) Středočeský kraj

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 16 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy