Milion chvilek se vrací. Budou další akce a demonstrace, padlo první datum

Mikuláš Minář, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii ohlásil na 28. září 2019 další celorepublikovou akci. Tentokrát pod názvem "Kroky pro demokracii."

„Je zřejmé, že v důsledku událostí posledních dní tato regionální setkání získají mnohem silnější protestní náboj. Nedemonstrujeme za změnu verdiktu ale důrazně žádáme jasné vysvětlení a zveřejnění celého odůvodnění,“ řekl Minář na youtubovém kanálu Milion chvilek.

Na rozhodnutí státního zástupce Minář reaguje ve videu: „Co je to za vysvětlení? Proč by si vlastně Čapí hnízdo mělo s Agrofertem konkurovat na společném trhu. Otázka přece zní, zda si Čapí hnízdo s Agrofertem svojí činnost vzájemně koordinovalo. A to evidentně dělali.„

Zastavení trestního stíhání v takto pozdní fázi považuje za naprosto výjimečné. „Žádáme státní zastupitelství, aby rozptýlilo pochybnosti veřejnosti a důkladně se vypořádalo s množstvím oprávněných námitek, které se objevují ve veřejném prostoru. Dále žádáme, aby vydalo a zveřejnilo celé odůvodnění tohoto rozhodnutí, protože jde o kauzu, která se týká premiéra," řekl Minář ve videu.

„Andrej Babiš nám dává stále víc a víc důvodů k tomu, aby to 16. listopadu na Letenské pláni nebyla oslava ale demonstrace,“ dodal Minář na závěr.

Související

Petr Pithart

Milion chvilek udělil čestná členství Pithartovi nebo Minářovi

Milion chvilek dnes na setkání ke čtyřletému výročí založení spolku udělil čestná členství osobnostem, které dlouhodobě inspirují a probouzejí k aktivitě občanskou společnost. Hlavním pojítkem celé akce byly rozhovory o roli občanské společnosti nejen v časech krize, ale i o tom, jakou roli mohou aktivní občané sehrát v nadcházející volbě prezidenta.
Mikuláš Minář

Minářovo hnutí Lidé PRO končí, kandidovat nebude

Hnutí Lidé PRO, jehož vznik v prosinci oznámil bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář, končí a podpoří jiné opoziční demokratické strany. Na twitteru to oznámil bývalý ředitel protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka, který s Minářem na projektu spolupracoval.

Více souvisejících

Mikuláš Minář Čapí hnízdo Milion chvilek pro demokracii Andrej Babiš demonstrace proti Babišovi (Praha, Letná 23. 6. 2019) Slovensko Agrofert

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 32 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy