Miloši, jsi ubožák, zuří Topolánek. Na Hrad poslal hodně vulgární vzkaz

Prezident Miloš Zeman se domnívá, že hranice by měly být kvůli koronakrizi zavřené jeden rok. Jeho slova vyvolala mezi politiky pořádný rozruch. Kriticky se vyjádřili především zástupci ODS, Zemana nešetří ani Miroslav Kalousek (TOP 09).

Prezident Zeman se v rozhlasovém pořadu Press klub na Frekvenci 1 v neděli nechal slyšet, že hranice by měly být uzavřené. Lidem doporučil vychutnat krásy české krajiny. Sám má v plánu léto trávit na jeho milované Vysočině.

„Trvale zastávám názor, že by hranice měly být uzavřeny rok, nikoliv dva roky, a to proto, aby výjezd nevyvolal vlnu epidemie, což se může stát zejména, když vyjíždíte do zemí, kde ta epidemie ještě neskončila," řekl Zeman, který tak odmítl nedávná slova náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

Představa, že by hranice byly uzavřené tak dlouho, ale opozici děsí. „Hranice musíme otevírat, jakmile to ze zdravotního hlediska půjde. Zavřené hranice už tu kdysi byly, svobody a práva nelze zbytečně omezovat. Za ODS mohu slíbit, že uděláme vše, abychom se vrátili k normálnímu životu,“ okomentoval prezidentova slova předseda ODS Petr Fiala.

„Jeho nejbližší spolupracovníci sice místo karantény jezdí do restaurace nebo pořádají zabíjačku, ale všem ostatním by Miloš Zeman na rok zavřel hranice. Ať se klidně zavře třeba do věže, ale místo nostalgie po zadrátované hranici je potřeba se postupně vracet k normálnímu životu,“ vzkázal na Hrad poslanec ODS Martin Kupka.

S hlavou státu nesouhlasí ani poslankyně STAN Věra Kovářová. „Zajímavé, z chování hradních “epidemiologů” by jeden spíše usuzoval, že současná opatření jsou přehnaně přísná a dodržovat je netřeba, tudíž otevření hranic je na spadnutí. Ale chyba lávky!“ ironicky poznamenala na twitteru.

Výrazně drsnější slova volil někdejší premiér a také bývalý prezidentský kandidát Mirek Topolánek. „Došla mi slova. Rodná valašská, malebná ostravská i trefná pražská. Ale prodýchat to nejde. Miloši, pohrdáš lidmi a vytíráš si s nimi p*del. Nikdy jsi nebyl demokrat, jsi jen ubožák a s*áč,“ vzkázal Zemanovi Topolánek na sociálních sítích,

„Nejsem z Valašska. Takové prohlášení bych proto asi formuloval pomocí jiné slovní zásoby. Smysl by to ale mělo stejný. Většina odpudivých lidských vlastností (zápasíme s nimi ve svém nitru všichni) se koncentrovala do osoby prezidenta ČR. A on se jimi ještě chlubí,“ přidal se k němu Miroslav Kalousek (TOP 09).

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Miroslav Kalousek Mirek Topolánek Věra Kovářová Martin Kupka (ODS) Petr Fiala hranice Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy