Ministryně Dostálová je v karanténě, může za to nákaza v rodině

Ministryni pro místní rozvoj Kláře Dostálové (za ANO) byla kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v rodině nařízena karanténa. Pracovat bude on-line, uvedla dnes na svém twitteru. Test na covid-19 podstoupí v pátek, napsala ČTK.

"Prosím, dávejte na sebe pozor," vzkázala dále Dostálová. Nákaza koronavirem se minulý týden potvrdila u vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka, který je nyní v domácí izolaci. Nechal se testovat po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (oba ČSSD), který měl rovněž pozitivní test.

Kvůli pozitivnímu testu v rodině mám nařízenou karanténu. Budu ale k dispozici i nadále on-line z domova. Prosím, dávejte na sebe pozor.

— Klara Dostalova (@DostalovaK) October 29, 2020

Karanténu už dříve podstoupili také místopředsedové ČSSD a ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Související

Více souvisejících

Klára Dostálová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy