Několik poslanců se neúčastní schůze Sněmovny kvůli koronaviru

Několik poslanců se neúčastní aktuální schůze Sněmovny kvůli nákaze koronavirem. Na twitteru o svém pozitivním antigenním testu dnes informoval místopředseda evropského výboru Ondřej Kolář (TOP 09), který nyní čeká na výsledek PCR testu. Z klubu ODS onemocněl poslanec Pavel Staněk, celý týden je ze schůze kvůli koronaviru omluven také Radek Koten (SPD), vyplývá z vyjádření stran na dotaz ČTK.

"Čekám na výsledek PCR testu, nemám žádné příznaky," napsal ČTK Kolář, který byl ve středu a ve čtvrtek ve Sněmovně přítomen při dlouhé debatě před vyslovením důvěry kabinetu Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN. Poslanec Pavel Svoboda (TOP 09), se kterým sedí v kanceláři, podstoupil antigenní test s negativním výsledkem. Pro jistotu absolvoval také PCR test.

Poblíž Koláře ve Sněmovně sedí lidovečtí poslanci Šimon Heller a Jiří Carbol. Oba si udělali antigenní testy, které byly negativní. Carbol se objednal ještě na PCR test, Heller se bude preventivně testovat každý den, sdělila ČTK mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátková. Poslanci čekají na to, zda hygienická stanice kontakt vyhodnotí jako rizikový. Seděli ale od Koláře přes uličku a měli nasazené respirátory. Lidovecký klub sice na dnešním jednání není kompletní, nikdo ale nechybí kvůli koronaviru.

"Za nás je s covidem doma pan poslanec Staněk a je jediný," sdělila ČTK mluvčí ODS Adéla Valentová. Naopak hnutí ANO žádné poslance nakažené covidem-19 neeviduje. Ti, kteří byli ze schůze omluveni, chyběli z jiných zdravotních důvodů. "Za poslanecký klub hnutí STAN nechybí nikdo ze zdravotních důvodů," napsala ČTK mluvčí STAN Sára Beránková.

Pozitivních testů na koronavirus v Česku přibývá, ve čtvrtek se prokázalo 11.675 případů, o tři čtvrtiny víc než před týdnem. Ubývá ale naopak lidí s covidem-19 v nemocnicích, jejich počet se poprvé od konce loňského října dostal pod 2000.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna Ondřej Kolář (TOP 09)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy