"Nenašel někdo moji pozvánku na 28. října?" Kalousek, Feri a další si utahují ze Zemana a Hradu

Státní svátek 28. října je spojen s předáváním státních vyznamenání na Pražském hradě. I letos nedostali pozvánku někteří politici včetně předních zástupců opozice. Například členové TOP 09 ale berou fakt, že pozvánky nedostali, s nadhledem.

Prezident Miloš Zeman letos 28. října na Hradě vyznamená například bývalého vídeňského starostu Helmuta Zilka či aktéra potyčky na koupališti v Dubí Davida Michajlaka. Podle Lidových novin prezident celkem udělí 43 vyznamenání.

Už teď je jasné, že se ceremoniálu a slavnostní recepce nezúčastní například někteří z poslanců či rektorů. Neobdrželi totiž pozvánky. Patří mezi ně například předseda ODS Petr Fiala nebo předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Pozvání nebyli ani poslanci TOP 09. „Nenašel někdo moji pozvánku na Hrad na 28. října? Podívejte se prosím do kapes. Děkuji,“ žertoval na sociálních sítích nejmladší český poslanec Dominik Feri.

„Řádový den bude pro mě i letos velkou poctou. Být mezi těmi, které Miloš Zeman vyřadil z pozvánek na Hrad, chápu jako státní vyznamenání,“ přisadil si předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Mezi pozvanými nejsou třeba ani předseda Pirátů Ivan Bartoš nebo předseda klubu Jakub Michálek. Pozván nebyl ani pirátský poslanec Tomáš Martínek. „Jen dva roky usilovné práce ve Sněmovně a hned přichází ocenění Hradu ušetřením rozhodování, zda jít, či nejít na oslavy 28. října :) Že by tolik vadily prezidentovi návrhy na podporu mediální gramotnosti?“ rýpnul si politik.

Související

Více souvisejících

28. října - výročí vzniku samostatného československého státu státní vyznamenání Pražský Hrad Miloš Zeman Miroslav Kalousek Dominik Feri (TOP 09) Petr Fiala (ODS) Marek Benda Ivan Bartoš (Piráti) Tomáš Martínek (Piráti) Jakub Michálek (Pirátská strana)

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy