Okamurův kanál na serveru YouTube byl zrušen

Předseda SPD Tomio Okamura v pátek přišel o svůj původní kanál na serveru YouTube. Důvodem podle něj bylo, že na něm zobrazoval kriminální činy páchané migranty v Evropě. Okamura to oznámil na svém facebooku, kde mu z podobných důvodů hrozí zrušení jeho profilu.

Pravidla YouTube zakazují zveřejňovat videa s násilnými nebo krutými záběry, jejichž záměrem je především šokovat, vyhledávat senzaci nebo které jsou samoúčelné. Podobně pravidla Facebooku mimo jiné zakazují šířit informace nezákonné, zavádějící, diskriminující nebo podvodné.

"Jsme svědky tvrdé cenzury a nastupující totality," uvedl Okamura ke krokům obou sociálních sítí. Tvrdí, že YouTube jej cenzuroval kvůli tomu, že nesouhlasí s nelegální migrací, islamizací a s politikou EU a upozorňuje na nebezpečí, která to přináší. Zároveň oznámil, že si založil kanál nový.

"To, že mi YouTube zrušil můj původní kanál, kde jsem zveřejňoval necenzurované informace, považuji za hrubý útok na svobodu slova, útok na základní občanské svobody dané Listinou práv a svobod a za porušení volné soutěže politických stran daných ústavních pořádkem ČR," dodal.

Související

Tomio Okamura

Okamura zůstavá nadále předsedou opozičního hnutí SPD

Tomio Okamura zůstane nadále předsedou opozičního hnutí SPD poté, co na celostátní konferenci získal 195 hlasů z 216 odevzdaných hlasů. Neměl žádného protikandidáta. Tuto informaci oznámil šéf volební komise Tomáš Doležal na konferenci. Delegáti budou ještě volit zbývající čtyři členy předsednictva, a výsledky budou oznámeny před 17:00.

Více souvisejících

Tomio Okamura Youtube Svoboda a přímá demokracie (SPD) sociální sítě

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy