Ovčáček po "přepadení" redaktorkou ČT přitvrdil. Píše o velké dezinformační akci

Jiří Ovčáček ve čtvrtek na sociálních sítích spustil bouři, když si postěžoval na "přepadení" redaktorkou 168 hodin České televize. Právě podle pořadu pojmenoval nejmasivnější dezinformační akci po roce 1989. Co takhle označuje?

Včera opět rozvířil klidné vody mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, když si na sociální síti postěžoval na chování reportérky ČT, která ho podle jeho slov přepadla v místě bydliště a natáčela si ho na mobilní telefon bez jakékoliv identifikace. 

Nora Fridrichová uvedla, že šlo o její kolegyni z pořadu 168 hodin Kristinu Cirokovou, která sama začala s hradním úředníkem na twitteru diskutovat. "Vážený pane Ovčáčku, řekla jsem Vám, že jsem z pořadu 168 hodin. Mám to nahrané. A chci Vás ujistit, že jsem Vás opravdu náhodou zahlédla na ulici, když jsem odjížděla od pana Mynáře," napsala mluvčímu.

"Natáčela jste si mě bez upozornění nebo optání na svůj mobilní telefon, bez jakékoliv viditelné identifikace, že jde o ČT. Proto jsem Vám jasně a hlavně dosti zřetelně nahlas řekl, abyste mne neobtěžovala u mého bydliště. Dodržujte Kodex ČT, nic jiného nikdo nepožaduje!" odvětil Ovčáček.

Případ “výhružného čínského dopisu” a temné naznačování, že stál život Jaroslava Kuberu, je nejmasivnější a nejpropracovanější dezinformační akce po roce 1989.Cui bono?

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) April 30, 2020

Odpoledne už na twitteru psal o "nejmasivnější a nejpropracovanější dezinformační akci od sametové revoluce. "Případ 'výhružného čínského dopisu' a temné naznačování, že stál život Jaroslava Kuberu, je nejmasivnější a nejpropracovanější dezinformační akce po roce 1989," uvedl.

"Nejrozsáhlejší dezinformační kampaň po roce 1989 si zaslouží své krycí pojmenování pro historii. Akce 168," dodal ještě. 

Jaroslav Kubera, nedávno zesnulý předseda Senátu, byl podle manželky a dcery v posledních dnech před smrtí pod silným tlakem čínské ambasády a Pražského hradu. Důvodem byla plánovaná cesta na Tchaj-wan. Příbuzní to řekli v rozhovoru právě pro pořad 168 hodin. 

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Česká televize Jaroslav Kubera

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy