Zemana vyřeší příroda, doufá europoslanec. Ovčáček vypálil do protiútoku

Prezident Miloš Zeman na sebe strhl pozornost slovy o případném udělení abolice premiéru Andreji Babišovi. Před prezidentskými volbami sliboval, že nic takového neudělá. Europoslanec Stanislav Polčák (STAN) napsal na Twitter, že doufá, že tuto záležitost nakonec vyřeší příroda.

Stanislav Polčák svůj postoj uveřejnil na sociální síti Twitter: „Už víme, jaký je plán. Když státní zástupci sporně zastaví řízení, je vše ok. Pokud by náhodou nejvyšší reprezentant rozhodl opačně, prezident vše zastaví. Jeden Zeman hrozí tomu druhému. To by dramatik Havel nevymyslel. Kopanec právnímu státu přímo do zadnice,“

„Doufám, že nejvyšší státní zástupce rozhodne o zrušení usnesení městského státního zastupitelství až v samém závěru lhůty. Můžeme si jen přát, že souboj Zeman vs. Zeman do té doby rozhodne příroda,“ pokračoval Polčák v psaní.

Europoslanec doufá, že vláda abolici odmítne schválit. Nastal čas, kdy dostává klíčový úkol ČSSD. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček reagoval na svém facebookovém profilu na vyjádření Polčáka.

„Přání smrti, vyhrožování násilím panu prezidentovi. Demokraté ve stylu patologické sedliny společnosti za druhé republiky. Fakta jsou jasná. Opozice tlačí na nejvyššího státního zástupce, aby zrušil pravomocné rozhodnutí státních zástupců. Brutální útok na právní stát!“ uvedl

Ovčáček tvrdí, že právní stát neohrožuje prezident republiky Miloš Zeman, ale opoziční politici. „Právní stát brutálně ohrožují opoziční politici a celá řada mainstreamových novinářů, kteří vytvářejí nepřípustný nátlak na nejvyššího státního zástupce, aby zrušil pravomocné rozhodnutí státních zástupců o zastavení trestního stíhání,“ napsal.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Jiří Ovčáček Miloš Zeman Stanislav Polčák Hnutí ANO Čapí hnízdo premiér ČR Vláda ČR prezident čr ČSSD europoslanci politika

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy