Zemana vyřeší příroda, doufá europoslanec. Ovčáček vypálil do protiútoku

Prezident Miloš Zeman na sebe strhl pozornost slovy o případném udělení abolice premiéru Andreji Babišovi. Před prezidentskými volbami sliboval, že nic takového neudělá. Europoslanec Stanislav Polčák (STAN) napsal na Twitter, že doufá, že tuto záležitost nakonec vyřeší příroda.

Stanislav Polčák svůj postoj uveřejnil na sociální síti Twitter: „Už víme, jaký je plán. Když státní zástupci sporně zastaví řízení, je vše ok. Pokud by náhodou nejvyšší reprezentant rozhodl opačně, prezident vše zastaví. Jeden Zeman hrozí tomu druhému. To by dramatik Havel nevymyslel. Kopanec právnímu státu přímo do zadnice,“

„Doufám, že nejvyšší státní zástupce rozhodne o zrušení usnesení městského státního zastupitelství až v samém závěru lhůty. Můžeme si jen přát, že souboj Zeman vs. Zeman do té doby rozhodne příroda,“ pokračoval Polčák v psaní.

Europoslanec doufá, že vláda abolici odmítne schválit. Nastal čas, kdy dostává klíčový úkol ČSSD. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček reagoval na svém facebookovém profilu na vyjádření Polčáka.

„Přání smrti, vyhrožování násilím panu prezidentovi. Demokraté ve stylu patologické sedliny společnosti za druhé republiky. Fakta jsou jasná. Opozice tlačí na nejvyššího státního zástupce, aby zrušil pravomocné rozhodnutí státních zástupců. Brutální útok na právní stát!“ uvedl

Ovčáček tvrdí, že právní stát neohrožuje prezident republiky Miloš Zeman, ale opoziční politici. „Právní stát brutálně ohrožují opoziční politici a celá řada mainstreamových novinářů, kteří vytvářejí nepřípustný nátlak na nejvyššího státního zástupce, aby zrušil pravomocné rozhodnutí státních zástupců o zastavení trestního stíhání,“ napsal.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Jiří Ovčáček Miloš Zeman Stanislav Polčák Hnutí ANO Čapí hnízdo premiér ČR Vláda ČR prezident čr ČSSD europoslanci politika

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy