Poslanci mají jednat jen v polovičním počtu, žádá KSČM. Program mimořádné schůze nepodpoří

Komunisté, kteří ve Sněmovně podporují menšinový kabinet ANO a ČSSD, program dnešní mimořádné schůze svolané na návrh opozice nepodpoří. Předseda klubu KSČM Pavel Kováčik novinářům před jednáním řekl, že prostor na diskusi o návrzích opozice bude na schůzi, která začne v úterý.

Komunisté také budou žádat, aby se od příštího týdne kvůli epidemické situaci scházela dolní komora Parlamentu pouze v polovičním počtu poslanců, jak tomu bylo při jarní první vlně onemocnění koronavirem nového typu.

Ministři by se měli podle názorů opozice dnes alespoň při diskusi o schválení programu dnešní mimořádné schůze Poslanecké sněmovny obsáhleji vyjádřit k aktuálnímu turbulentnímu nárůstu potvrzených nákaz covidem-19. K jiné diskusi než debatě poslanců s přednostním právem a ministrů totiž pravděpodobně nedojde, koaliční strany podle kuloárních informací neschválí program navržený opozicí, uvedla před jednáním předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Schůzi svolali poslanci opozičních ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN k některým koronavirovým předlohám. 

Česko ve středu zaznamenalo druhý denní přírůstek nad 1000 nových případů nákazy koronavirem, laboratoře potvrdily 1161 pozitivních testů. Je to o dva méně než v úterý, kdy byl nárůst rekordní. Počet aktuálně nakažených přesáhl 10.000, s nemocí covid-19 se nyní potýká 10.218 lidí, nejvíce od začátku epidemie.

Související

Andrej Babiš Komentář

Babišovo odborářské chucpe. O bundu nejde, mnohem horší je něco jiného

Víte, co je to chucpe? Jde o specifický druh drzosti, nestoudnosti či opovážlivosti, tento výraz je ještě silnější než nehoráznost. Dost často se tenhle princip ilustruje na příkladu „člověka souzeného pro vraždu svých rodičů, žádajícího soud o shovívavost, protože je sirotek.“ Jedné takové nehoráznosti jsme byli ve středu svědky.  

Více souvisejících

KSČM Poslanecká sněmovna Pavel Kováčik

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 52 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy