Poslankyně Trikolóry se vyfotila s kapelou Ortel. Platí svoboda slova, hájí se

Hnutí Trikolóra, které založil syn bývalého českého prezidenta Václava Klause, řeší nový skandál. Jeho členka a bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková se neváhala veřejně prezentovat s členy kontroverzní kapely Ortel známé pro své xenofobní texty. Na svojí obhajobu uvedla, že platí svoboda slova a že šlo pouze o charitativní koncert.

"Cítit se budou v právu, ti v tom černým hávu, útočí jen v davu, a svatou válku ctí. Pro Alláhovo slávu uříznou ti hlavu. Mají jen o to snahu, zastavme šílenství." I v takovém duchu se nesou sloky písní skupiny Ortel. Fotografii, na níž pózuje s členy extremistické skupiny, umístila poslankyně na svůj facebookový profil. Za zmínku stojí, že se Ortel těší popularitě v řadách neonacistů, a že na jednom z jeho koncertů příznivci dokonce i hajlovali. 

Podle Majerové Zahradníkové na tom ale není nic špatného, jelikož jde pouze o charitativní koncert, jehož se zúčastnilo devět žánrově různých kapel. "Všichni hráli zadarmo a výtěžek je věnován onkologickým pacientům,“ uvedla pro web CNN Prima News.

"Jezdím po koncertech a festivalech celý svůj život, protože mám muziku moc ráda a vnímám ji jako součást svého života. Také mě zajímalo, jak to bude u koncertu Ortelu probíhat. Neviděla jsem ani jednu jedinou zvednutou ruku, neslyšela v textech nic, co by někoho k něčemu snad ponoukalo,“ podotkla poslankyně s poznámkou, že za život přišla do styku se spoustou kapel, které se hlásily k různým myšlenkám a názorovým proudům. Umělci mají dle jejích slov prostřednictvím svých děl vyjadřovat emoce.

"No tak byla na nějakém rockovém festivalu, patrně. Byl nějak nelegální? Trikolóra je politické hnutí, nikoli sdružení hudebních kritiků. Pošlete mi seznam kontroverzních umělců  a pak taky těch pokrokových. Zařídíme se podle toho a uděláme směrnici,“ vyjádřil se k tomu předseda Trikolóry Václav Klaus junior.

Související

Na Staroměstském náměstí protestovali odpůrci opatření, (17.11.2021)

Majerová Zahradníková obhájila funkci, dál povede Trikolóru

Předsedkyní Trikolóry podle informací ČTK zůstane překladatelka a bývalá poslankyně za ODS Zuzana Majerová Zahradníková, delegáti ji zvolili na dnešním sněmu. Hnutí vede od loňského roku. Aktuálně delegáti na neveřejném zasedání volí místopředsedy. Více informací Trikolóra sdělí na briefingu, který je v plánu v 18:00 v hotelu Olšanka v Praze, v němž se sněm koná.
Zuzana Majerová Zahradníková (ODS)

Majerová Zahradníková: Trikolóra chce hájit "normální svět"

Hnutí Trikolóra vzniklo z potřeby ustavit v České republice hodnověrný politický subjekt, který bude hájit tzv. "normální svět". Na ideové konferenci hnutí to dnes uvedla jeho místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková, která stranu po odchodu předsedy Václava Klause mladšího povede do sněmovních voleb. Hnutí bude na podzim kandidovat spolu se Soukromníky a Svobodnými.

Více souvisejících

Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra) Trikolóra hnutí občanů skupina Ortel

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy