Poslední řádná schůze Sněmovny skončila

Poslední řádná schůze Sněmovny v nynějším volebním období dnes odpoledne skončila, příští týden už pokračovat nebude. Před říjnovými volbami by se ale poslanci měli ještě mimořádně sejít k závěrečné zprávě vyšetřovací komise k loňské ekologické havárii na řece Bečvě.

"Já jsem si původně připravil krátkou řeč, ve které bych se s vámi rozloučil a popřál vám mnoho štěstí a úspěchu ve volbách nebo mimo ně. Ale vzhledem k tomu, že už i mediálně je avizováno, že se asi ještě jednou potkáme, tak se s vámi neloučím," uvedl předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO).

Na ukončení schůze dnes odpoledne se už v úterý dohodli členové vedení Sněmovny, takzvaného grémia. Pro vyřazení neprojednaných bodů z programu hlasovalo 64 z 99 přítomných poslanců. Proti hlasovali zejména zákonodárci Pirátů a SPD.

Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek za klub uvedl, že Sněmovna neprojednala všechny důležité body. Konkrétně zmínil předlohu o valorizaci platů učitelů ve vazbě na průměrnou mzdu. "Nehlásíme se k tomu, že bychom měli všechny body vypouštět a takto zásadní zákon neprojednat," řekl.

Schválený program poslední řádné schůze před volbami čítal celkem dvě stovky bodů. Poslanci projednali čtyři desítky z nich.

Související

Bohuslav Svoboda

Mám černý kašel, zaskočil primátor Svoboda přítomné na jednání ve Sněmovně

Česko od začátku roku eviduje nárůst počtu případů černého kašle, který si našel i vrcholné politiky. Pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (ODS) na středečním jednání sněmovního zdravotnického výboru nečekaně uvedl, že se s tímto onemocněním léčí. V místnosti s ostatními členy výboru strávil několik hodin. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy