Pospíšil dál povede pražskou buňku TOP 09

Bývalý ministr spravedlnosti a europoslanec Jiří Pospíšil dnes obhájil vedení pražské organizace TOP 09. Získal podporu víc než tří čtvrtin z 97 hlasujících regionálního sněmu. V tiskové zprávě o tom informovala TOP 09.

Pospíšil ČTK řekl, že si váží silné podpory, která znamená, že TOP 09 je v hlavním městě jednotná, což v minulosti nebylo. Za prioritu pro další mandát považuje Pospíšil přípravu na komunální volby v příštím roce. "Začne hned po volbách sněmovních," řekl. Bude podle něj třeba připravit program, ale i případná jednání o koalici.

V čele pražské organizace TOP 09 stojí Pospíšil dva roky. "Podařilo se nám uspět v senátních volbách a dle mého i zlepšit spolupráci magistrátu s městskými částmi, kde má TOP 09 silné zastoupení. Cíle, se kterými jsem před dvěma lety kandidoval, byly, myslím, naplněny," uvedl.

TOP 09 má podle Pospíšila řadu úspěšných komunálních politiků, kteří na radnicích odvádí skvělou práci. "Jsem přesvědčený, že i právě díky nim naše současné pozice nejenom obhájíme, ale dokonce posílíme," uvedl k plánům pro komunální volby.

V hlasování získal Pospíšil podporu 75 z 97 přítomných delegátů. Pozici místopředsedy TOP 09 Praha obhájil i předseda zastupitelského klubu TOP 09 Praha 10 Tomáš Pek s 87 z 97 hlasů. Dalším místopředsedou se znovu stal místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš s 80 hlasy z 97 a místostarosta Prahy 4 Michal Hroza, který od delegátů získal 74 hlasů.

Delegáti sněmu zvolili ještě dalších devět členů předsednictva a 15 členů krajského výboru. Nominovali také 23 delegátů na celostátní sněm, který se bude konat na podzim.

Související

Jiří Pospíšil

Pospíšil bude i jako pražský radní pobírat plat europoslance

Jiří Pospíšil (TOP 09) si k funkci náměstka pražského primátora pro kulturu a cestovní ruch nechá i mandát a plat europoslance, řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz a Hospodářské noviny (HN). Odměnu za funkci v Praze pošle zvířecím útulkům. V kumulaci funkcí problém nevidí. Také se vzdá postu předsedy správní rady Musea Kampa, nechce vyvolávat dojem střetu zájmů, dodal.

Více souvisejících

Jiří Pospíšil top 09

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy