Praha se zapojí do předsednictví ČR v Radě Evropské unie

Hlavní město se zapojí do předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Účastnit se bude na akcích (tzv. eventech) oficiálního programu předsednictví, spolupracovat na komunikační kampani vlády, zajištění online kampaně a zajištění doplňkových vzdělávacích a kulturních aktivit. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Předsednictví čeká Českou republiku od července do prosince 2022.

Praha poskytne například konferenční prostory, kdy například ministerstvo kultury projevilo zájem o prostory pro 150 až 200 lidí. Ministerstvo zahraničí zase poptává prostory pro účastníky novinářských cest. Zájem o reprezentativní prostory mají také další ministerstva. Pořádaných akcí by se účastnili zástupci hlavního města, kdy podle dokumentu připadá v úvahu například přípitek s primátorem nebo setkání s vedením města.

Město také nabídne reklamní plochy a propagační předměty nebo poskytne podporu vládě při komunikaci s dopravním podnikem (DPP), kdy by bylo nabídnuto například zvýhodněné cestovné, podnik by zajistil posílení spojů nebo cizojazyčná hlášení.

Součástí předsednictví budou doprovodné vzdělávací a kulturní akcí, jejichž cílem bude zapojit a informovat o předsednictví studenty i širokou veřejnost. Do těchto aktivit by se zapojilo rovněž hlavní město. Jednou z předkládaných aktivit jsou například diskuse politiků na základních a středních školách, které by se organizovaly ve spolupráci s Eurocentrem Praha. "Hlavní město Praha bude mít také příležitost aktivně se podílet na zahájení výstavy Europe Experience pořádané Kanceláří Evropského parlamentu v ČR," píše se v dokumentu. Tyto aktivity budou doplněny kulturními akcemi.

Související

Více souvisejících

Praha EU (Evropská unie)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy