Předsedkyní hnutí ANO v Brně se stala Karin Karasová

Předsedkyní hnutí ANO v Brně-městě se dnes stala starostka městské části Brno-Královo Pole Karin Karasová. Do funkce ji zvolil sněm oblastní organizace v Brně. ČTK to řekla manažerka hnutí pro Jihomoravský kraj Jana Lancůchová.

Místopředsedy byli zvoleni Pavel Dvořák, který byl do letošního března už čtyři roky předsedou městské organizace, a Vít Prýgl, který byl místopředsedou i uplynulé dva roky. Ve vedení tedy zůstávají stejní lidé jako uplynulé čtyři roky.

"Pro paní starostku Karasovou hlasovalo 142 ze 144 přítomných, neměla žádného protikandidáta. Obdobné to bylo také u volby místopředsedů," uvedla Lancůchová.

Karin Karasová byla po uplynulé dva roky místopředsedkyní ANO pro Brno-město, od roku 2014 je starostkou městské části Královo Pole, loni svůj mandát obhájila. Před vstupem do komunální politiky podnikala na trhu s nemovitostmi. Od letošního března byla po rezignaci Pavla Dvořáka pověřena vedením oblastní organizace. Funkce předsedkyně je na dva roky.

Pavel Dvořák rezignoval na funkci předsedy letos v březnu poté, co policie obvinila brněnského radního Jiřího Švachulu z korupce. Dvořák byl blízkým spolupracovníkem Švachuly, oba byli zastupiteli Brna-středu. Ve funkci předsedy skončil kvůli složité rodinné situaci a mediálnímu tlaku ve Švachulově kauze. Jiřího Švachulu a dalšího obviněného ve stejné kauze Petra Liškutina, vyloučilo hnutí ANO ze svých řad. V kauze bylo obviněno deset lidí, Švachula stále zůstává ve vazbě.

Karin Karasová Hnutí ANO Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy