Prezident Zeman bude v pondělí jednat v Lánech s vládou

Prezident Miloš Zeman bude v pondělí jednat na zámku v Lánech s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministry jeho vlády. Členové kabinetu začnou své řádné zasedání v 11:00 místo obvyklých 14:00 a po poledni vyrazí na schůzku s hlavou státu. Pracovní oběd by měl trvat zhruba hodinu a půl, sdělili ČTK mluvčí vlády Jana Adamcová a Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Obdobné jednání absolvovali členové vlády se Zemanem loni v únoru, kdy se do venkovského sídla prezidenta vydali společně autobusem ze Strakovy akademie. Řešili tehdy dopady počínající koronavirové epidemie na ekonomiku, dotace na solární elektřinu nebo sestavování státního rozpočtu. Předchozím společným jednáním byla adventní večeře v prosinci 2018.

Adamcová ČTK řekla, že ministři tentokrát nevyrazí společně autobusem, ale auty. "Jednání bude trvat přibližně hodinu a půl. Jedná se vlastně o tradiční novoroční oběd se členy vlády, který byl ale letos kvůli pandemii několikrát odložen," uvedla. I loni se termín kvůli aktuálnímu dění několikrát posouval. Podle Ovčáčka půjde o přátelské pracovní jednání, které se bude věnovat aktuálnímu domácímu i zahraničnímu dění.

Na pondělním zasedání má vláda na řádném programu především poslanecké návrhy. Podle Babiše by však měla projednat plán testování na koronavirus ve školách po zářijovém návratu dětí do lavic či umožnit využívání chirurgických roušek místo respirátorů v hromadné dopravě a vnitřních prostorech od 1. července. Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) také avizovala, že vládě navrhne nového nejvyššího státního zástupce.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Vláda ČR

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 53 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Zdroj: David Holub

Další zprávy