Prezident Zeman dostal povolení na bungalov v Lánech. Začnu stavět ještě letos, říká

Prezident Miloš Zeman dostal stavební povolení na stavbu svého domu v Lánech na Kladensku. Se stavbou bungalovu chce začít ještě letos. Řekl to dnes na Pražském hradě při setkání se starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2019.

Miloš Zeman řekl, že stavební povolení získal asi před týdnem. "Ještě tento rok začnu stavět," dodal. Řekl, že má v plánu vybudovat bungalov, protože na vilu si nenašetřil.

Loni v březnu server Aktuálně.cz uvedl, že Zeman koupil v Lánech pozemek za 2,5 milionu korun. Parcela o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je nedaleko zámku, ve kterém částečně prezident přebývá.

Pozemek je v nové zástavbě na západním okraji obce. Z jedné strany ho ohraničuje svah, na jehož vrcholu je silnice.

V září 2018 prezident po návštěvě Olomouckého kraje řekl, že zvažuje koupi pozemku v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení mandátu si na něm chtěl postavil bungalov.

Zeman má trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Vlastní také část nemovitosti v Novém Veselí, kam jezdí na dovolenou. V této bývalé tvrzi bydlel v době před první přímou prezidentskou volbou, kdy odešel na Vysočinu na politický důchod.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman prezident čr Zámek Lány

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 13 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy