Schillerová využila svého práva a zúčastnila se dnešního jednání rady ČNB

Dnešního jednání Bankovní rady ČNB o nastavení úrokových sazeb se zúčastnila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Šlo o standardní návštěvu ministra financí, který se může stejně jako jiný pověřený člen vlády účastnit zasedání bankovní rady, ale pouze s poradním hlasem, uvedla ČNB. Naposledy se jednání bankovní rady ČNB účastnil v listopadu 2017 ministr financí Ivan Pilný.

"Bankovní rada ČNB projednávala Zprávu o měnové politice, jejíž součástí je aktualizovaná makroekonomická prognóza ČNB, a návazně rozhodla o nastavení měnové politiky. O úrokových sazbách ministryně financí nehlasovala," uvedla mluvčí ČNB Markéta Fišerová.

Guvernér ČNB Jiří Rusnok na dotaz ČTK uvedl, že ministryně vyjádřila svůj pohled na ekonomický vývoj. "Bylo tam vzájemné porozumění pro kroky, které učinila rozpočtová politika v době krize, i porozumění pro naše kroky," uvedl Rusnok.

Související

Alena Schillerová

Vláda ANO a SPD? Podle Schillerové nepředstavitelné

Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu ANO, v pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM) uvedla, že si nedokáže představit, že by hnutí ANO po příštích sněmovních volbách vytvořilo vládu s hnutím SPD. Tento názor podle ní "začíná probublávat" i v celém poslaneckém klubu.

Více souvisejících

Alena Schillerová ČNB

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy