Šéfem Moravského zemského hnutí zůstává Hýsek, má rázné požadavky

Předsedou Moravského zemského hnutí zůstane Ondřej Hýsek. Rozhodli o tom delegáti sněmu hnutí. V tiskové zprávě to uvedl Hýsek, který je zástupcem ředitele brněnského gymnázia a zastupitelem v Brně-Králově Poli. Sněm zvolil nové vedení, které má připravit hnutí na volby v příštím roce.

Hýsek hnutí loni založil poté, co odešel z politické strany Moravané, kde byl dříve předsedou. Delegáti sněmu Moravského zemského hnutí ho potvrdili ve funkci předsedy.

"Česká republika i Evropská unie se musí vydat cestou prohlubování principů liberální demokracie, v níž je nejen zaručena rovnoprávná pozice a ochrana nejrůznějších menšin, ale zároveň je celý systém vnitřně stabilizován pomocí decentralizace. Takovéto pojetí evropského regionalismu je šancí jak pro jednotnou Evropu, tak i pro Moravu a obnovení její zemské samosprávy," řekl Hýsek.

Místopředsedou se stal Vladan Ševčík, odborník na energetiku a spolumajitel vinařství. Dalšími členy rady Moravského zemského hnutí byli zvoleni zastupitelka Račic-Pístovic a sociální pracovnice Lada Baslová, archeolog Bohuslav Klíma, právníci Jiří Kolářský a Jaroslav Kupka a podnikatel a sportovec Pavel Trčala. Sněm pověřil radu přípravou účasti Moravského zemského hnutí v krajských a senátních volbách v příštím roce.

Moravské zemské hnutí bylo registrováno v dubnu loňského roku. Sídlí v Dačicích.

Související

Více souvisejících

Moravské zemské hnutí Ondřej Hýsek morava Brno

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 23 minutami

Aktualizováno před 32 minutami

před 39 minutami

před 52 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Situace na Ukrajině se bude jen zhoršovat, tvrdí rozvědka. Americká pomoc vývoj situace na frontě nezlepší

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy