Síkela měl pozitivní test na covid, je v izolaci

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) měl pozitivní test na koronavirus. Od pátku je v izolaci, pracuje z domova. Síkela to dnes oznámil na twitteru. Zařadil se tak mezi početnou skupinu politiků, kteří se během epidemie nakazili koronavirem.

Ze současné vlády se covid na konci března prokázal u premiéra Petra Fialy (ODS), pozitivní test měli i ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS), ministr kultury Martin Baxa (ODS) či ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

"Od pátku jsem bohužel kvůli pozitivnímu antigennímu testu na covid v izolaci. Pokud mi to můj stav dovoluje, pracuji on-line nebo telefonicky. Do plného pracovního nasazení se vrátím, jakmile to bude možné," napsal Síkela.

Při epidemii se už koronavirem nakazila řada politiků včetně prezidenta Miloše Zemana i několika členů předchozí vlády. Podle dostupných informací byli buď bez příznaků, nebo měli mírnější průběh nemoci a léčili se doma. Nákaza covidem také odložila jmenování ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) z poloviny prosince na začátek ledna.

Související

Jozef Síkela

Síkela: Česko se odkloní od uhlí do roku 2033

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela chce připravit do poloviny roku 2025 zákon, který by zajistil řízený odchod od uhlí v energetice do roku 2033. Tento plán oznámil v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. 

Více souvisejících

Jozef Síkela Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy