Sněmovna je kompletní. Nový poslanec Vymazal (ODS) složil slib, nahradil Němcovou

Sněmovna je opět kompletní, v úvodu dnešní schůze složil poslanecký slib jihlavský radní Jaroslav Vymazal (ODS). Vymazal nahradil v dolní komoře svou stranickou kolegyni Miroslavu Němcovou, která uspěla před deseti dny v senátních volbách a stala se senátorkou. Poslanecký mandát jí tím zanikl.

Změnu ve sněmovních lavicích projednal ještě před složením slibu mandátový a imunitní výbor. Vymazal také převzal osvědčení o zvolení.

Prvním náhradníkem Němcové na sněmovní kandidátce ODS byl původně senátor občanských demokratů Jan Tecl. Pozice se už zhruba před dvěma lety vzdal.

Sněmovnu opustilo v tomto volebním období celkem 14 poslanců. I poslední letní změna souvisela se senátními volbami. Poslaneckého mandátu se vzdal kvůli kandidatuře do horní komory Petr Vrána. Nastoupila za něj Irena Blažková (oba ANO). Vrána v senátním klání neuspěl.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna ODS Miroslava Němcová

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy