Policie obvinila Pavla Novotného za komentář na sociální síti

Policie obvinila starostu Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) za komentáře na Twitteru, ve kterých se pustil do poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) pro jeho cestu na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty.

Policie ho obvinila za komentář, který napsal 15. května na Twitter: „Já bych si přál, aby za tohle Vondráček visel,“ kterým reagoval na příspěvek od Miroslava Kalouska. „Tohle se blíží vlastizradě. Ústavní činitel, který přísahal na zákony ČR, jedná v přímém rozporu se zahraniční politikou státu a v zájmu cizí moci. O tyto hlasy (KSČM) se vláda opírá v PS, takže se nic nestane. Tomáš Petříček vydá bezzubé stanovisko a nechá se od nich podporovat dál,“ napsal Kalousek.

Novotný ve svých komentářích píše nesprávně jméno Zdeňka Ondráčka. Mýlí si ho s Radkem Vondráčkem, který je šéfem Poslanecké sněmovny.

O obvinění policie informoval Novotný na Twitteru. „Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. NEODVOLÁM! Hus také neodvolal.“

Podporu Novotnému odkázal na svém Facebooku Filip Smoljak, syn známého režiséra, Ladislava Smoljaka. „Kdybyste potřeboval, kolego, dosvědčím Vám, že jste to s tou kulkou myslel tak, že chcete rozpoutat debatu o změně zákona, neboť by měl být obnoven trest smrti pro vlastizradu v době a místě válečného stavu. Tedy tam, kde se ji soudruh dopustil. Alespoň tak jsem to já pochopil a mohu to odpřisáhnout.“

Zdeněk Ondráček napsal 2. října na svůj Facebook: „Přátelé, víte, že tato oblast mě dlouhodobě zajímá a proto chci věřit, že tentokrát prezident Zelenskyj nelže a že má situaci (myšleno ukrajinskou armádu a všechny banderovské a fašistické bataliony tam bojující) pod kontrolou. Dosud tomu tak nebylo a není vítám vše co zastaví palbu a umírání na obou stranách. Jsem přesvědčen, že návrat zpět pod Ukrajinu už možný není!!! Zbraněmi Ukrajinců tam bylo zabito přes 14,5 tis. lidí, včetně žen, dětí a starců, a na to lze jen těžko zapomenout. Vývoj budu i nadále sledovat a bude-li potřeba pojedu se přesvědčit přímo na místo! Možnost jet tam a udělat si vlastní úsudek znovu nabízím politikům i novinářům. Najde se odvaha???“

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček ODS Pavel Novotný KSČM policie

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 16 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy